מאות רופאים מרדימים מהארץ ומחו"ל, השתתפו בכנס השנתי של איגוד הרופאים המרדימים בישראל בראשותו של יו"ר האיגוד פרופ' בנימין דרנגר, שהתקיים בשבוע שעבר במלון דן פנורמה בת"א, בשיתוף פעולה עם מחלקת ההרדמה במרכז הרפואי בני ציון בהנהלתו של פרופ' מוסטפא סמרי, ששימש ליו"ר התכנית המדעית. מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון, ד"ר אמנון רופא, פתח את הכנס בהרצאה, שעסקה בנושא מקורי, מבחינת חדשנותו, שאותו מוביל המרכז הרפואי בני ציון במרכזים הרפואיים בארץ ובעולם: "מעצבים את הרפואה במאה ה – 21", שהתייחסה לכך שהמרכז הרפואי בני ציון הינו פורץ דרך בפעילות ובמחקר בנושא אינטליגנציה רגשית לצוותים הרפואיים

כלים

"תפקידי המרדימים פורשים זרועות לתחומים המשיקים לרפואת ההרדמה ובכנס, הוצגו נושאים מגוונים, בשימת דגש על כאב אונקולוגי, סוגי ההרדמה והשלכותיהם על התוצאות הבתר- ניתוחיות, תובנות למנגנונים פיזיולוגים קרדיווסקולרים וניורולוגיים, פתרונות לדילמות במיילדות ועוד, במטרה, להעשיר את מרחב חקר רפואת ההרדמה ולהיטיב את הטפול בחולים שלנו", סיכם מנהל מחלקת ההרדמה במרכז הרפואי בני ציון, פרופ' מוסטפא סמרי את הכנס השנתי של איגוד הרופאים המרדימים בישראל.

במהלך הכנס, שנמשך יומיים, התקיימו סדנאות הדמיה ייעודיות, בניהול נתיב אויר רגיל וקשה, סדנה ייחודית בהחייאה במיילדות במצבי חירום, שימוש בטכנולוגית אולטרסאונד במגוון פעולות בתחום ההרדמה ובעומק הרדמה וכאב. כמו כן, הוצגו פוסטרים אלקטרונים, התקיימו תערוכות מקצועיות לתמיכה בהרדמה איכותית ובטיחותית מצד המכשור הרפואי, לצד פעילויות מעשירות אחרות.

בנוסף להרצאות ולסדנאות, התקיימו פאנלים ייחודים בנושאים שונים ובהם: ניהול נתיב אויר בנשים הרות וביולדות, הוצגו אלוגריתמים מתקדמים במחקר, עם רפואה מבוססת ראיות בתחום נתיב אויר במיילדות. פאנל שהתמקד במרדים והחולה האונקולוגי: היכרות מנגנון הכאב האונקולוגי, תפקיד המרדים בניהול ובטיפול בכאב האונקולוגי במהלך הטרום-ניתוחי והבתר-ניתוחי, שילוב גישות וטכניקות אנלגטיות חדשות, המקדמות את תהליך ההחלמה של המטופל בכלל והשלכתן על תוצאות הניתוח בפרט – בסרטן השד ובסרטן המעי הגס כמקרי לימודי ועוד.

הכנס נחל הצלחה רבה, השתתפו רופאים מרוב המוסדות הרפואיים בארץ מאילת עד הגליל, כאשר על במה אחת, הרצו מומחים בעלי שם עולמי מארה"ב ואירופה, חוקרים מדיסיפלינות נוספות שלא מתחום הרפואה, מרדימים מומחים צעירים, מתמחים וסטודנטים לרפואה.

בכנס, הרצה מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון, ד"ר אמנון רופא, בנושא "עיצוב הרופא במאה ה-21" והסביר כי גם צוות רפואי, בדומה לצוותים בעולם העסקי, זקוק לחיזוק היכולות המובילות להצלחה במציאות המשתנה והדינמית, המאפיינת את העולם המשתנה של המאה ה-21, והציג את פרויקט הדגל של מרכז רפואי בני ציון - האינטליגנציה הרגשית, המיושם זה כ- 4 שנים בהובלתו כחלק מתהליך ייחודי במינו בארץ ובעולם, לפיתוח האינטליגנציה הרגשית של הצוות הרפואי, הפרא - רפואי וכח העזר במחלקות הרפואיות. בדבריו הדגיש כי, "ההשקעה שלנו בפיתוח האינטליגנציה הרגשית, תוביל להצלחה אישית וארגונית".