בדיון ועדת הבריאות של הכנסת, אשר עסק בנושא קנאביס רפואי, אמר היום השר ליצמן: "קנאביס הוא סם. זה לא סוכריה. עם זאת, אין סיבה שלא ניתן יהיה להשיג אותו בבית מרקחת. נכשיר 100 רופאים נוספים בתקופה הקרובה על מנת שיוכלו לספק מרשמים לקנאביס. הקורס הראשון לרופאים, המונה 27 משתתפים, ייפתח ביום שישי הקרוב ויימשך כחודש"

השר ליצמן: "קנאביס הוא סם. זה לא סוכריה. עם זאת, אין סיבה שלא ניתן יהיה להשיג אותו בבית מרקחת" צילום: אילוסטרציה
השר ליצמן: "קנאביס הוא סם. זה לא סוכריה. עם זאת, אין סיבה שלא ניתן יהיה להשיג אותו בבית מרקחת" צילום: אילוסטרציה
משרד הבריאות: 27,797 רישיונות לשימוש בקנאביס רפואי כיום, 300 פניות מדי יום - מי שצריך לקבל קנאביס, יקבל את החומר באופן מכובד. לא צריך להמתין חודשים ולהתקוטט על זה. אבל נקפיד גם שמי שלא צריך לקבל, לא יקבל. לא כל רופא צריך לאשר קנאביס או להעלות את המינון".

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), פנה לנציגי יחידת הקנאביס הרפואי במשרד הבריאות ואמר: "התשובות שאתם מספקים לפונים המבקשים רישיון לצרוך קנאביס רפואי אינן נותנות תקווה. לחולים נגרם סבל אדיר וההתקדמות שלכם איטית מדי. או שתשפרו השירות, או שתגידו שאתם לא מסוגלים להתמודד עם הקנאביס הרפואי. תקלו על הפונים כדי שהתשובה תהיה עניינית, מספקת ומהירה, תאפשרו להם להיפגש איתכם פנים מול פנים, לפני שאתם מחליטים בעניינם. השקיפות חשובה". עם זאת, הדגיש אלאלוף כי במשרד הבריאות מתקיימים צעדים מעשיים לשיפור הטיפול בקנאביס רפואי. "לא קל לקדם משהו שאף אחד לא רצה לטפל בו שנים רבות", ציין. ח"כ אלאלוף התחייב לקיים דיון המשך בוועדה בשבועות הקרובים.

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' ארנון אפק, דיווח כי כיום יש 27,797 רישיונות לשימוש בקנאביס רפואי. "אין לזה אח ורע בשום מדינה אירופית. לפעמים נוצר פער בין מה שהאדם מבקש לבין המלצת הגורמים הרפואיים, אך ניתן לפנות לוועדת ערר, המתכנסת פעם בשבועיים-שלושה. אנחנו לא מעכבים. רפואה חייבת להתבסס על אינדיקציות רפואיות ולפעמים גם יש ויכוחים". פרופ' אפק דיווח על חשש בקרב רופאי קופות החולים ליטול חלק בהכשרות למתן רשיונות לשימוש בקנאביס רפואי: "ישבנו עם כל רופאי הקופות הראשיים, הם חוששים מלחצים. אנחנו יודעים שקנאביס רפואי משמש גם לדברים אחרים. חלק מבתי החולים גם חוששים. אני מקווה שאחרי שנעביר את הקורס הראשון, הם ישתכנעו".

מנהל יחידת הקנאביס הרפואי במשרד הבריאות, יובל לנדשפט: "לא קל להוביל שינוי. ניתן לנו המנדט לעשות שינוי מבורך, ראשון ומתקדם בעולם. אנחנו מנסים לעשות שינוי לאומי ואולי אפילו עולמי. אנחנו חוטפים מכל הכיוונים, אבל אנחנו מטפלים בכל הבקשות. חלק הם לא כצעקתה. ההתעניינות גוברת, ובשנה האחרונה אנחנו מקבלים 300 בקשות ביום".

ח"כ שרן השכל (הליכוד): "הרפורמה מבורכת וחשובה, אבל מאחורי הדיונים והדפים יש אנשים. כל עיכוב קטן הוא משחק בחיי בני אדם. רופאים רבים מעוניינים להירשם לקורס ההכשרה, אך קופות החולים לא מאשרות להם. על משרד הבריאות לאפשר להם לגשת להכשרה גם ללא אישור קופות החולים".

ח"כ אילן גילאון (מרצ) אמר לשר ליצמן: "התחלת תהליך נהדר, אל תפחד מהצל של עצמך. כל הרופאים צריכים לדעת לטפל בקנאביס".

ח"כ יואב קיש (הליכוד) הודיע כי בכוונתו להוביל הצעת חוק לייצוא קנאביס רפואי. השר ליצמן הודיע כי הוא מתנגד לכך. ח"כ יהודה גליק (הליכוד): "עושים דמוניזציה. אף אחד עוד לא מת מקנאביס, אבל מסיגריות מתים 8000 איש בשנה". השר ליצמן בתגובה: "אני נגד עישון". ח"כ גליק: "לפי הכתבה שהיתה השבוע... הלוואי שתילחם בזה כמו סופגניה". ליצמן: "כמו נגד כל הדברים הלא בריאים".

ענת אבישר-כהן, חולת טרשת נפוצה: "חליתי בטרשת נפוצה בגלל משרד הבריאות, כי לא הסכימו לאשר לי קנאביס רפואי כשהייתי בהיריון. נאלצתי להגיש בגצ על תרופה מצילת חיים כשאני בכיסא גלגלים, כי פקיד משרד הבריאות הרהיב עוז. פגעו בי ובילדתי שנולדה פגה".

גיל לוקסנבורג, מטופל בקנאביס רפואי: "הפקידים פועלים בניגוד לחוק. הקביעה האם לאשר או לא, היא לא בסמכותם".

תומר מרציאנו, חולה במחלה אוטו-אימונית נדירה: "האם אני בשר תותחים או אדם שצריך לעזור לו? אתם מונעים ממני לחיות ולהתפרנס".

ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו): "אני לא רגועה. יש פער מאוד גדול בין מה שמציגים לנו לבין החוויות מהשטח. איפה החמלה שלנו כבני אדם? עד כמה האדמיניסטרציה תנהל לנו את החיים?".