הועדה המחוזית מרכז החליטה להפקיד את תכנית מחנה סירקין מזרח בפתח תקווה בקידום משרד הבטחון ורשות מקרקעי ישראל להקמת 4,000 יח"ד ועוד 250 יח"ד מיוחד ו- 65,000 מ"ר למסחר ותעסוקה. התכנית תכלול מוסד אקדמי ואחוזים גבוהים של שטחי ציבור

הדמיה
הדמיה

הועדה המחוזית מרכז הפקידה את תכנית רמ"י ומשרד הביטחון למחנה סירקין מזרח שהיא שלב ב' של תכנית מחנה סירקין .

השכונה החדשה תמוקם בחלק המזרחי של מתחם המחנה הקיים ומשתרעת על שטח של כ- 593 ד' ועליה מתוכננות – 4,000 יח"ד רגילות בצפיפות הנעה בין 6 יח"ד לדונם נטו ברצועה הסמוכה לכפר סירקין ועד 48 יח"ד לדונם נטו לאורך הרחוב הראשי. הצפיפות הממוצעת של התכנית הינה כ- 33 יח"ד לדונם נטו, בנוסף לשימושים מעורבים בחלק מתאי השטח. בתכנית גם עוד 250 יחידות דיור מיוחד (דירות קטנות לדיור מוגן או מעונות סטודנטים) וכ- 65000 מ"ר למסחר ותעסוקה.

בתכנית היקף משמעותי של הפרשות לצורכי ציבור המגיע ל 75% .

התכנית שאושרה להפקדה היא חלק מתכנית הפיתוח של העיר פתח תקווה על שטח המחנה הצבאי "סירקין " המיועד לפינוי. שעליו מתוכננות שתי תכניות שהשנייה בהן היא סירקין מערב ("רובע סירקין תמ"ל/ 1076"), להקמת 8,000 יח"ד ו 300,000 מ"ר שטחי מסחר ותעסוקה שאושרה לאחרונה בותמ"ל (ועדה למתחמי מגורים מועדפים).

תכנית סירקין מזרח נותנת דגש על עירוב שימושים, דירות בגדלים שונים (מ- 2 ועד -6 חדרים), מבני ציבור ומוסדות חינוך כולל מוסד אקדמי, מגוון פארקים שטחי מסחר, תעסוקה ו-250 יח"ד מוגן. התכנית מאפשרת גישה ל תחבורה ציבורית (קירבה לתחנות מטרו עתידיות), שנועדה להקל על הנגישות אליה וממנה.

הבינוי בשכונה מדורג, החל מבניינים של 3.5 קומות ברצועה הצמודה למושב כפר סירקין בדרום ועד ל- 23.5 קומות לאורך הרחוב הראשי של השכונה וירידה בדירוג לכיוון מרחב הירקון. לאורך הרחוב הראשי חלק מהבניינים כוללים קומת מסחר במפלס הרחוב (עם ארקדה), קומות תעסוקה, קומות של דירות קטנות ומגדלי מגורים מעל. התכנית מחייבת יצירת תמהיל יחידות דיור, בכדי לאפשר גיוון האוכלוסייה .

בתכנית ניתן דגש על איכות חיים ועל תכנון צופה עתיד עם טכנולוגיות מתקדמות . כמו כן, ניתן דגש מיוחד לגישה לנוף, לדירות מאווררות, למדרג שטחים פתוחים המקושרים ביניהם , לשטחים ירוקים, לחניות תת קרקעיות, למערכות אשפה מתקדמות, לשבילי הליכה ואופניים, להצללה של המדרכות, לתכנון מנהרות לוגיסטיות כדי להקטין מטרדים של רכבי טעינה ופריקה ופינוי אשפה ואף לתכנון מקומות נחיתה לרחפנים שנועדו לביצועי משלוחים, לתכנון מפרצי עצירה לרכבים אוטונומיים ועוד.

תחבורה-

תכנון השכונה מבוסס על מערך תחבורה ציבורית יעיל וקישורי (עם סירקין מערב והאזור כולו). הרחוב הראשי של השכונה מוטה תחבורה ציבורית ושני הרחובות המאספים בצפונה ובדרומה נועדו גם הם להעביר קווי אוטובוס למסופי התחבורה באזור ולתחנות המטרו הסמוכות, באופן המאפשר נגישות מיידית רגלית של כל דירה בשכונה לתחנת תחבורה ציבורית.

צורכי ציבור-

התכנית מייעדת שטחים גדולים לצרכי חינוך וציבור הן ברמת השכונה והן ברמה רובעית והעירונית. בין היתר בתכנית מוקצה תא שטח של כ- 8.5 דונם במיקום מצוין בצמוד לנחל, למטרת הקמת מכללה / מוסד אקדמי וכן שטח למוזיאון לתולדות שדה התעופה הבריטי שפעל במקום, על בסיס מבנה קשתי מרשים שהוגדר לשימור.

שטחים פתוחים-

התכנית כוללת שטחים פתוחים נרחבים ובהם פארק נחל שילה ברוחב 100 מטר ומעלה, שימור חורשת אקליפטוס גדולה, ציר מרכזי המחבר ביניהם, כיכר עירונית, מגוון גנים ופארקים ברמה מבננית ורצועה ירוקה המפרידה בין הבינוי העירוני למרקם הכפרי של המושב כפר סירקין.

התכנית, בהובלת משרד הביטחון, בשיתוף פעולה עם רשות מקרקעי ישראל, הוכנה על ידי צוות מתכננים ויועצים גדול, בראשות משרד עמוס ברנדייס - אדריכלות ותכנון עירוני ואזורי בע"מ.

רפי אלמליח, מנהל בכיר אגף לתכנון ופרויקטים ברמ"י, מסר כי: מדובר בתוכנית משמעותית המקודמת כחלק מהסכם פינוי מחנה סירקין. התכנית נועדה בחלקה לפיתוחה של העיר פתח תקוה, בתכנית שימושים מעורבים כגון יח"ד רגילות, מיוחדות, דירות קטנות לדיור מוגן +מסחר ותעסוקה. מטרתה העיקרית של תכנית זו הינה לייצר תכנון עירוני, מגוון וצפוף, המעניק איכות חיים גבוהה, התכנית למעשה משרתת את כל השימושים הנחוצים לאדם, ממעונות וגני ילדים, דרך מסחר, תעסוקה ועד לדיור מוגן, בנוסף, התכנית מספקת מערך תחבורה ציבורית אשר מתוכנן באופן יעיל וקישורי."