ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה היום, שלישי, את תוכנית המתאר של חדרה לשנת 2020, הכוללת תוספת של 30 אלף יחידות דיור, 6 מיליון מ"ר למגורים, רובע מגורים חדש בצפון מערב העיר, 2600 חדרי מלון חדשים, 440 אלף מ"ר למסחר ו - 2 מיליון מ"ר לתעסוקה

כלים

הוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים (הוולנת"ע) של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, אישרה היום, שלישי, להפקדה, את תוכנית המתאר של חדרה לשנת 2020.

מטרת התוכנית היא לפתח את חדרה כעיר ידידותית, יפה ונקייה, המציעה שילוב מאוזן של פיתוח למגורים, לשירותים ולתעשייה, לבין שמירה על איכויות הנוף, הטבע והסביבה, למען תושביה הנוכחיים והדורות הבאים. בין היתר מציעה התוכנית תוספת של למעלה מ - 18 אלף יחידות דיור, מעבר ל – 22 אלף הקיימים כיום, עד לשנת 2020, ומעבר לשנת 2020, תוספת של 12 אלף יחידות דיור נוספות. צפי האוכלוסייה הוא 140 אלף איש בשנת 2020 ו – 180 אלף איש מעבר לשנת 2020. עוד מציעה התוכנית הקמת 10-15 בתי מלון ובהם כ – 2600 חדרים, רובע מגורים חדש בצפון מערב העיר, למעלה מ – 6 מיליון מ"ר למגורים, 440 אלף מ"ר למסחר, 2 מיליון מ"ר לתעסוקה ועוד 360 אלף מ"ר למבני ציבור.

מבחינת נוף, סביבה ושטחים פתוחים, מציעה התוכנית יצירת טבעת ירוקה הסובבת את העיר, הכוללת את פארק חדרה, פארק השרון, פארק נופש אזורי, יער חדרה, שטחים חקלאיים בדרום העיר ושטחים פתוחים נוספים, במטרה ליצור חגורה ירוקה ש"תזוהה כמאפיין ייחודי של העיר", וכן שילוב של המאפיינים הטבעיים הייחודיים של העיר, כמו יער חדרה, דיונות פארק השרון ונחל חדרה, כחלק מהמערך התיירותי .

בחברה להגנת הטבע מסבירים כי פארק השרון הוא אחד משתי הריאות הירוקות החשובות ביותר באזור השרון: לשטחים אלה חשיבות אקולוגית גבוהה והם מהווים יעד למטיילים ונופשים רבים המעוניינים לחבלות את שעות הפנאי שלהם בחיק הטבע באזור מרכז הארץ. שטחים אלה כוללים שילוב ייחודי ואיכותי של שמורות טבע, שטחים טבעיים ושטחים חקלאיים באזור גבעות מתונות. נוף השרון מהווה תבנית נוף חשובה ומשמעותית ביותר במרכז הארץ – בעונת הפריחה פורחים בו שלל פרחי בר אופייניים לרכסי הכורכר והחמרה. בנוסף, שטחים אלה מהווים חיץ ירוק בין הגוש הבנוי של חדרה בצפון ונתניה בדרום.

מהחברה להגנת הטבע, שהצביעה בעד התוכנית, נמסר: "ממשלת ישראל החליטה כבר בשנת 1995 על הצורך הדחוף בקידומו של פארק השרון. על אף העיכוב הרב בלוחות הזמנים, מדובר בצעד יישום ראשון חשוב לקראת עיגון חוקי של שטח פתוח נדיר וייחודי זה, בעל חשיבות נופית ואקולוגית, המשמש לפנאי ונופש של ישראלים רבים. הוועדה הטילה בדיון על מינהל התכנון במשרד הפנים לכנס בהקדם את הגורמים הרלוונטיים, ובראשם המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים, לשם בחינת המשך יישום החלטת הממשלה, כך שיובטח שימורם של כל השטחים הפתוחים האיכותיים במרחב הפארק".