בעקבות הידיעות על ההתייקרות הצפוייה במחירי הבשר, הביעו הבוקר בהסתדרות הרופאים הוטרינרים חשש מרכישה של מוצרי בשר זולים ממקורות שאינם תחת פיקוח השירות הוטרינרי. ד"ר איציק סמינה יו"ר הסתדרות הרופאים הוטרינרים מזכיר כי קניית בשר שאינו בפיקוח עלולה להיות מסוכנת ולהזיק לבריאות, וקורא לציבור להקפיד על רכישה בטוחה של בשר

כלים
"מטרת הפיקוח הוטרינרי היא לוודא כי מוצרים שפג תקפם, שלא טופלו כנדרש ושאינם ראויים למאכל לא יעלו על שולחנם של אזרחי ישראל. בכל אירוע של עליית מחירים אנחנו נתקלים בניסיונות לשווק מוצרי מזון שאינם מפוקחים במחיר זול יותר. מוצרים אלה מסוכנים לבריאות ויש להימנע מרכישתם". אומר סמינה.

בהסתדרות הרופאים הוטרינרים ריכזו עבור הצרכנים מספר טיפים לרכישה בטוחה של בשר:

בחירת בשר בקר: בשר בקר צריך להיות אדום, אך לא אדום מבריק (הברק הוא סימן לכימיקלים שהוזרקו לבשר). שומן צהבהב הוא סימן לבשר שנלקח מבהמה מבוגרת. טעמו אומנם בשרי יותר, אך הוא גם קשה יותר. בשר כזה מתאים לבישול ממושך, וכשהוא מיושן כהלכה הוא מתאים מאוד גם לסטייקים ולרוסטביף. שוליים כהים מעידים על כך שהבשר עמד זמן רב במקרר-התצוגה והתייבש.

קניית הבשר: בשר מומלץ לרכוש רק במקומות המפוקחים על ידי הרשות המקומית - או בפיקוח רופא ווטרינרי. כשרוכשים בשר יש לומר לקצב איזה נתח דרוש לכם. בקשו שיכין אותו לפי דרישותיכם, יפרוס את הפילה לסטייקים, יכין כיס למילוי, ינקה את החלקים הפנימיים וכו'. בכלל, קצב מקצועי ואמין הוא שותף חשוב להצלחת הארוחה.

אחסון הבשר: צינון - יש לאחסן את הבשר בחלק הקר ביותר של המקרר, עטוף בצורה רופפת. חלקים פנימיים, עגל חלב ובשר טחון - לא מומלץ לאחסן יותר מיום-יומיים. בשר חתוך לנתחים קטנים או לסטייקים אפשר לשמור עד ארבעה ימים, ונתחי בשר שלמים (צלי) - עד שבוע. שימו לב, ריח לא נעים, שטח פנים רטוב וחלקלק, וכמובן סימנים ירוקים על פני הנתח, מעידים שהבשר אוחסן בצורה לא נכונה והחל בו תהליך ריקבון. ומומלץ לזרוק אותו מיד!

הקפאה והפשרה של בשר טרי: אין סיבה להקפיא בשר טרי, אך אם מוכרחים, יש לעטוף אותו בניילון נצמד. מומלץ להשתמש בבד כותנה (לא צבוע) כדי לאפשר לבשר "לנשום". מפשירים את הבשר אך ורק במקרר, כדי למנוע התפתחות של חיידקים.

בהסתדרות הרופאים הוטרינרים מציעים לציבור להצטייד במד-מעלות נייד. מדובר במד-טמפרטורה פשוט עם דקר הנכנס לתוככי הבשר שעל האש, בסיר, או בתנור. על מנת לשמור על בריאות אוכלי הבשר בכלל ובחג העצמאות בפרט, על מכין הבשר לבדוק שהטמפרטורה בבשר מגיעה בחלק העבה שלו ל- 74 מעלות ומעלה. רק לאחר בדיקה זו, הבשר מוכן להגשה, ללא סיכונים מיותרים.

בהסתדרות הרופאים הוטרינרים מזהירים את הציבור מרכישת מוצרי מזון מהחי ממקומות שאינם תחת פיקוח, ומציעים לציבור לרכוש מוצרים אלו רק ממקומות שנבדקו ואושרו ע"י הרופא הווטרינרי הרשותי. הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות ימשיכו לפעול בפיקוח, על-מנת לזהות ולהשמיד מוצרי מזון מהחי שלא עברו את הפיקוח הנדרש על-פי חוק.