היום (שלישי) זנחו הסטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים את הקלסרים ואת המחשבים הנישאים; הם עטו מדי עבודה תכולים, נטלו סחבות ומגבים ויצאו לנקות את בניין המנהלה של האוניברסיטה. הפעולה הבלתי-שגרתית נעשתה במחאה על הפגיעה המתמשכת בתנאי העסקתם של עובדי הניקיון באוניברסיטה העברית

כלים
בבדיקה שנעשתה לאחרונה התגלה שהחברות הקבלניות המעסיקות אותם מטעם האוניברסיטה ממשיכות לרמות את העובדים באופן שיטתי, ובסכומים המגיעים לאלפי שקלים לעובד. הפגיעה היא בפנסיה, בחישוב ותק, ובמניעת זכויות סוציאליות בסיסיות.

הסטודנטים, שסיימו את מבצע הניקיון בהפגנה רבת משתתפים בקמפוס, הפנו אצבע מאשימה כלפי הנהלת האוניברסיטה. לדבריהם, האוניברסיטה מודעת להפרת הזכויות השיטתית עוד משנת 2005, אז הועבר אליה דו"ח של עמותת "מעגלי צדק" שגילה חריגות בתלושי המשכורת של עובדי הקבלן. המפגינים צעקו סיסמאות כגון "העסקה ישירה עכשיו", "מנקים את האוניברסיטה מניצול" ו"בן ששון (נשיא האוניברסיטה ת.פ.) תתעורר, העובדים שווים יותר".

בסיום ההפגנה ביקשו המפגינים לעלות אל לשכת הנשיא כדי להגיש לו עצומה עליה חתמו מאות סטודנטים, הדורשת מעבר מיידי של האוניברסיטה להעסקה ישירה של כלל עובדיה, רק כדי למצוא את עצמם מתדפקים על דלת נעולה. מחלקת הביטחון של האוניברסיטה קיבלה הוראה לנעול את דלתות הכניסה ללשכת הנשיא בפני הסטודנטים המוחים.

"נשיא האוניברסיטה תמיד טען שדלתו פתוחה בפני הסטודנטים," אומר עפרי רביב, יו"ר אגודת הסטודנטים, "אולם היום למדנו אחרת. לא ייתכן שמוסד אקדמי לא ייתן לקולם של החלשים להישמע. לנשיא נוח להסתתר מאחורי סיסמאות, אך כאשר העושק נמשך והמעבר להעסקה ישירה לא נראה באופק, מסתמן כי מדובר בסיסמאות ריקות מתוכן."

"לא ייתכן שהאוניברסיטה העברית, המתיימרת להיות המוסד האקדמי הטוב בישראל וחממה לרעיונות מתקדמים של זכויות אדם, תמנע ביודעין את זכותם הטבעית והחוקית של עובדי הניקיון והשמירה לשכר הוגן", קרא מרטין וילר, סטודנט פעיל מ"כוח לעובדים" וממארגני ההפגנה.

האחראים על פעולות המחאה הם קואליציה של ארגונים סטודנטיאליים: אגודת הסטודנטים, תא אופק, תנועת קמפוס לכולנו, כוח לעובדים, במעגלי צדק והתנועה הירוקה מימד. קואליציית הארגונים נמצאת במאבק עם הנהלת האוניברסיטה כבר למעלה משנה. לצד פעולת המחאה, הם הציגו בפני הנהלת האוניברסיטה מסמך דרישות, הקורא לחזרה למודל ההעסקה הישירה, ליצרית מנגנון פיקוח אקטיבי שמגן על זכויות העובדים ולהבטחת שכר הוגן.