לפני מספר חודשים התקינה רשות הטבע והגנים משדרים לווייניים משוכללים על גבם של 6 שקנאים, במסגרת מחקר משותף עם האוניברסיטה העברית. לאחר שנצפה פצוע באגמון החולה חולץ אחד השקנאים בסיוע מסוק, והועבר לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי
מבצע חילוץ מורכב שהתקיים היום אחר הצהריים באגמון החולה הוביל להצלת חייו של שקנאי, שנשא על גבו משדרים לווייניים במסגרת מחקר שמבצעת רשות הטבע והגנים עם המעבדה לחקר האקולוגיה של התנועה במחלקת אס"א באוניברסיטה העברית.
השקנאי נלכד לראשונה לפני מספר חודשים לצד חמישה שקנאים נוספים, ומדעני רשות הטבע והגנים והאוניברסיטה הצמידו לגבם את המשדרים היקרים והמשוכללים, שיספקו נתונים לגבי מסלול הנדידה של השקנאים החולפים בישראל והרגלי הנדידה שלהם, בטרם שיחררו אותם חזרה להמשך הנדידה.
לפני כשבוע נצפה השקנאי עם להקה שהגיעה לשמורת החולה, אך היום בבוקר הוא נצפה על ידי מדריכים של הקרן הקיימת לישראל כשהוא פצוע בשק המקור. פקחי רשות הטבע והגנים הוזעקו למקום ונכנסו למימי האגמון על מנת ללכוד את השקנאי, אך האחרון הצליח לחמוק מהם פעם אחר פעם.
אוהד הצופה, אקולוג העופות של רשות הטבע והגנים: "החשש שלנו היה שבשל הפציעה לא יוכל השקנאי לאכול, ולכן גם לא המשיך עדיין בנדידה. מאחר והוא נושא על גבו משדר לווייני, שהנתונים שנאגרים בו משמשים חוקרים מכל העולם על מנת ללמוד על נדידת השקנאים ולשפר את השמירה עליהם במהלכה, דאגנו גם שאם השקנאי לא ישרוד בכוחות עצמו נאבד גם את המשדרים המשוכללים ואת המידע שאגרו בתוכם."
לבסוף הוחלט לנסות שיטה מוכחת ולהסתייע במסוק, שריחף מעל השקנאי הפצוע ובעצם ריתק אותו לנקודה אחת- בזמן שאוהד הצופה שחה לעבר השקנאי ולכד אותו ברשת. השקנאי הועבר לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי, שם יקבל טיפול ושיקום.
אוהד הצופה: "אנחנו מקווים שהפציעה, שייתכן שנגרמה ממקור זר כמו קרס או רשת דיג, ברת טיפול ושהשקנאי ישוב בקרוב לטבע, עם המשדרים על גבו, להמשך משימתו החשובה- לספק לנו מידע מדויק על הרגלי הנדידה של השקנאים, כך שנוכל לשמור עליהם טוב יותר בישראל- ובעולם כולו."