כלים

פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, הגיעו לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה שנערכה בשבוע שעבר בעיר וולדוליד בספרד

התחרות נערכה על ידי עיריית וולדוליד VALLADOLID הממוקמת כ 30 ק"מ צפונית למדריד ובית הספר לאומנות הקולינריה בעיר, ESCUELA INTERNATIONAL DE COCINA

התחרות מתקיימת זו השנה השלישית וצמודה לתחרות הטפאסים הלאומית של ספרד, משתתפים בה נציגים מבתי ספר לבישול מכל העולם.

מטרות התחרות, להעניק למשתתפים הזדמנות להכיר ולהחליף מידע מקצועי עם סטודנטים ומורים מבתי ספר לבישול מרחבי העולם, להכיר את תרבות הטפאסים בספרד ולעבור שבוע חוויתי לימודי.

המשתתפים בגמר בספרד נבחרו בקפידה מעשרות בתי ספר לקולינריה מכל העולם.

בית הספר המרכזי למלונאות תדמור בחר בתלמידה פז מידן והמורה אורנית עובדיה לייצג את בית הספר בתחרות הטפאסים. השתיים הרכיבו מרשם של טפאס שקדי עגל ושלחו אותו למיון ראשוני למארגנים בספרד.

לגמר עלו 15 בתי ספר מכל העולם ביניהם ארה"ב, קנדה, תורכיה שבדיה קונגו דרום קוריאה בריטניה בולגריה, פורטוגל איטליה, צרפת וישראל. פאנל השופטים כלל שפים בעלי שם בינלאומי ומומחי טפאסים מספרד.

הקריטריונים לשיפוט היו: טכניקות קולינריות, מקוריות, סגנונות הגשה, שימוש במוצרים מקומיים וספרדים, טעם, מרקם וקונספט הטפאס. את הפרס הראשון בסך 6000 יורו ושנת השתלמות ברשת בתי מלון מפורסמת קטפו נציגי בית הספר לקולינריה מסיאטל ארה"ב.

התחרות התקיימה באולם הירידים של וולדוליד כשאת ההכנות בצעו המתמודדים במתקנים החדשים של בית הספר לקולינריה במקום. האירוע זכה לליווי תקשורתי של צוותי טלביזיה ועיתונאים מכל העולם אשר הסתובבו, צלמו וראיינו את המשתתפים בתחרות תוך כדי פעולה.

פז מידן, תלמידה בקורס בישול מקצועי של התמ"ת בתדמור לוותה על ידי המדריכה אורנית עובדיה , מורה בבית הספר ובעצמה בוגרת "תדמור".

אורנית עובדיה סיפרה שרמת האירוח והלמידה היו מרשימים ביותר והייתה למשתתפים הזדמנות לצפות בתחרות הטפאסים הלאומית של ספרד שם המנות הזוכות נכנסות מייד לטפאס בארים בכל רחבי המדינה.

המתמודדים זכו לסייר במפעלי בשר, יקבים, מסעדות ידועות ובערב שירה עם הזמר המפורסם פאקו דיאז, מחייה שירת הלאדינו, שהופיע בעבר בישראל.

בית הספר למלונאות "תדמור מוביל את ההכשרה המקצועית בתחום המלונאות והקולינריה בישראל בעזרת מבחר תוכניות למוד מקצועיות ועדכניות ומשקיע רבות בהדרכה של מאכלי תרבויות שונות.