חדש בת"א: סושי בננה מיוחד לילדים שמפחדים מסושי. מסעדת ה- frame ברמת החייל בת"א, הוסיפה לתפריט מנה חדשה, המיועדת לילדים שמפחדים מסושי.  ה"סושי לילדים" מורכב מבננה, שוקולד נוטלה, בצק בלינצ'ס, רוטב קרמל, מרציפן ירוק ומנגו.

כלים

בתהליך ההפיכה המתקדם של ישראל ממעצמת פלאפל למעצמת סושי, רבים מהילדים נותרו מאחור. ילדים רבים כבר מזמינים בחופשיות נאגירי וטמאקי, אך רוב הילדים עדיין פורצים בבכי בכל פעם שההורים מנסים לשכנע אותם לטעום את ה"אורז עם הירוק". כדי לסייע לילדים אלו – ולהוריהם – להכיר את עולם הסושי, הוסיפה מסעדת ה- ,frame ברמת החייל, שמתמחה בבישול אסיאתי ואף זכתה באליפות הסושי הארצית של קיקומן לשנת 2007-2008 , לתפריטה מנת "סושי לילדים".

במנת הסושי לילדים הוחלפו למעשה כל המרכיבים, אך נשמרת צורת ההגשה והמראה של המנה, כדי להפיג את "פחד הסושי" של הילדים. במקום הדג או הירק שנמצא בלב הסושי, הכניסו ב "frame" בננה מצופה שוקולד, את האצה מחליף בצק בלינצ'ס, את האורז פצפוצי אורז מתוקים, את רוטב הסויה מחליף רוטב קרמל, את הואסבי החריף - מרציפן ירוק, ואת הג'ינג'ר גרידת מנגו.

"הרעיון להכין סושי לילדים התחיל לפני חודשיים בערך", מספר דודי אליהו, מנהל מסעדת הפריים בתל אביב. "בכל יום שישי פוקדות את המקום משפחות רבות לארוחת ערב. אחת המשפחות הזמינה כמנת פתיחה שתי רולים של סושי - עם סלמון ועם אומלט יפני. כשהתחילה המשפחה לאכול התלונן הילד הצעיר שהוא "לא רוצה", "לא אוהב דגים", ובקש ש"יוציאו לו את הירוק". לילד הוגש מאקי ירקות, אך למרות המאמצים של ההורים, הילד התחיל לבכות. בשלב זה שלחנו לשולחן המשפחה את שף המסעדה אסף קאופמן, המתמחה ביצירת מנות מגוונות המפגישות בין מזרח ומערב. "

קאופמן נענה לאתגר ואלתר תוך מספר דקות "סושי לילדים" שהורכב ממצרכים שכלולים במנות אחרות המוגשות במסעדה. קאופמן הכין למעשה בננה שעטופה בבצק בלינצ'ס ולה צירף רוטב קרמל בצד בכדי להחליף את רוטב הסויה הנלווה לסושי בדרך כלל. מסתבר כי ההברקה של שף קאופמן נחלה הצלחה גדולה באותו ערב ואף האחות הגדולה הזמינה את ה"סושי לילדים" בתור קינוח. מאז, הוחלט לשדרג את המנה ולהוסיפה לתפריט באופן קבוע.

מסעדת "frame chef&bar" ממוקמת ברמת החייל, תל אביב ומציעה תפריט ארוך ומפתה של מנות בשר, דגים ופירות ים, עם דגש על המטבח היפני והמטבח האמריקאי. המסעדה פתוחה 24 שעות.