הוועדה לצדק חלוקתי

(חדשות הבריאות )
90% מהסטאז'רים מעדיפים לעבוד בבתי חולים במרכז. צילום: אילוסטרציה

הוועדה לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי תקדם חקיקה למתן תמריצים דרמטיים לטובת מעבר רופאים לפריפריה. בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה ח"כ מיקי זוהר: "אחת הסיבות לכך שמצב הרפואה בפריפריה הוא לא טוב היא שרופאים ממאנים לבוא לשם ובוחרים לעבוד במרכז. אם לא יהיה תמריץ משמעותי - "שובר שוויון" - הרופאים ימשיכו לכוון את עצמם לעבוד באזור המרכז.

(צפון)
ועדת הכנסת לצדק חלוקתי ושוויון חברתי

פערי הבריאות בצפון, בדיון בוועדת הכנסת - "חייבים להנגיש את שירותי הרפואה לתושבים כי התושבים בפריפריה נמנעים מלנסוע רחוק לקבל טיפול או שיקום. התפקיד שלנו הוא להביא את השירותים לאוכלוסייה ולא את האוכלוסיה לשרותים" אמר ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה- פוריה בדיון הועדה המיוחדת לצדק חלוקתי ושוויון חברתי בכנסת.

(חדשות הבריאות )
שר הבריאות ליצמן בוועדה לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי: "אם תוך שבועיים לא ייפתחו 109 מיטות ב"סורוקה" – אמצא מטרה אחרת לכסף". צילום: איציק הררי, דוברות הכנסת

שר הבריאות ליצמן בוועדה לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי: "אם תוך שבועיים לא ייפתחו 109 מיטות ב"סורוקה" – אמצא מטרה אחרת לכסף". יו"ר הוועדה ח"כ מיקי זוהר: "אגיש הצעת חוק שתאלץ את שירותי בריאות כללית להקצות כספים שהיא מקבלת מהמדינה לטובת סורוקה" - הוועדה המיוחדת לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי בראשות ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) קיימה היום (ג') דיון מיוחד לרגל יום הבריאות המצוין היום בכנסת.

(כלכלה צודקת)
 "מקורן של הקצבאות הללו בשנות ה-70 של המאה הקודמת, הן מיושנות ומורכבות טלאי על טלאי,"

‏אפשר להוציא כ-400,000 נכים וקשישים מקו העוני מידית - מנתונים שהוצגו בוועדה לצדק חלוקתי ושוויון חברתי עולה כי קצבאות הבסיס לנכים וקשישים בישראל משאירות אותם מתחת לקו העוני. פעילים חברתיים מציעים פתרון מידי לכ-400,000 עניים. קצבאות הקיום מכוונות לקיום אנושי מינימלי בכבוד אך הסכומים המשולמים לכ-400,000 קשישים ונכים בישראל רחוקים מלהיות כאלה המאפשרים קיום שכזה. זאת לאור יוקר המחיה בישראל ובהשוואה לקו העוני ולשכר מינימום.