תבשיל זיתים מרוקאי נפלא וקל להכנה, רק לערבב את כל המצרכים בסיר ולבשל. המתכון באדיבות שולה המבשלת. הזיתים בתבשיל הם זיתים ירוקים ללא חרצנים, יש להשרות את הזיתים למשך לילה שלם, לאחר מכן לסנן, לבשל במים רותחים כ - 5 דקות, שוב לסנן ושוב לבשל 5 דקות במים רותחים וזאת על מנת להוריד את המרירות שבזיתים. לסנן בסיום הבישול
נטיעות חדשות של 12,500 דונם זיתים יצרו ענף כלכלי חדש ורווחי לחקלאים בדרום – בפסטיבל כובשי הזיתים תהיה הזדמנות להשתתף בנטיעת כרם חדש, לסייר בחוות לגידול זיתים ולסייע בגיזום עצים עתיקים
סיורים מודרכים ופעילויות לכל המשפחה בכרמי הזיתים, סדר ט"ו בשבט, ביקורים בבתי בד, צפייה בתהליך הפקת השמן ודוכני טעימות - כל אלו ועוד במסגרת "פסטיבל עוצרי השמן וכובשי הזיתים" שיתקיים בשיתוף משרד התיירות, משרד החקלאות, המשרד לפיתוח הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב במועצות האזוריות במרכז, בשפלת החוף ובדרום
פסטיבל ימי ענף הזית בחסות המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל וענף הזית במועצת הצמחים ייצא לדרך ויתקיים השנה בימי מסיק הזיתים, בין התאריכים 24.10.2011 -05.11 ברחבי הגליל, הגולן והעמקים
לרגל פתיחת עונת המסיק, בחודש אוקטובר, בית הבד "סבא חביב", חוגג בפסטיבל "ימי ענף הזית- חגיגות המסיק בגליל" , החל מהתאריך 27/10/10 ולמשך שתי שבתות שבהן מתקיים הפסטיבל בחוות חנניה ובקיבוץ פרוד: ב- 30/10/2010 וב-06/11/2010 בין השעות 09:00-16:00 ,עם שלל סדנאות הפתוחות לקהל הרחב בחינם ובתיאום מראש, את השקת שמן זית "קורינייקי", שמן זית ייחודי שיחשוף את הטעמים החזקים של השמן זית כתית מעולה הראשון