עקב מורכבותן של המערכות הביולוגיות, פתרון בעיות רבות במדעי החיים אפשרי רק בגישה בין-תחומית. תיאור תופעות החיים במונחים מולקולריים צורך, בנוסף לשיטות מחקר שפותחו ע"י הביולוגים, גם גישות מדעיות מתחומי הכימיה, פיזיקה, מתמטיקה ומדעי המחשב. לפיכך, במחקר ביולוגי מודרני יש צורך לאחד בין תחומי מדע שונים לגישה אחת משולבת.
בגישה המחקרית הביולוגית למדעי החיים, אחד התחומים המרכזיים הוא ענף הביולוגיה המולקולרית שצובר תאוצה עם ההתפתחות הגדולה במדעי החיים שהתרחשה בעשור הקודם. ענף זה כולל גישות מולקולריות ותאיות למחקר בסיסי וביוטכנולוגי של תופעות החיים, מרמת המולקולה הבודדת דרך מערכות רב מולקולריות, אברונים ותאים עד מחקר בחיה השלמה.
הגישה המחקרית הכימית לבעיות של מדעי החיים כוללת את ענף הכימיה הביולוגית העוסק בעיקר במבנה ותפקוד של חומרים כימיים ברמה המולקולרית והאינטראקציה שלהם עם מערכות ביולוגיות. בנוסף לעיסוקה במחקר בסיסי, מייצגת הכימיה הביולוגית גישה ושיטות מחקר הניתנות ליישום בתחומים רבים, כגון: בעיצוב של תרופות וערכות דיאגנוסטיות ובפיתוח שיטות של סינתזה אורגנית או כימו-אנזימטית להכנת חומרים.
כדי להתמודד עם האתגר של הכשרת מדענים בעלי יכולת עבודה במספר תחומים, הוחלט באוניברסיטת אריאל ליצור תכניות לימודים המשלבות את מדעי הכימיה והביולוגיה. מטרת התוכניות היא להקנות לסטודנטים המעוניינים בגישה בינתחומית הכשרה שתאפשר התמחות בשני תחומים אלו.
התכנית בנויה בגמישות המאפשרת לסטודנט מידה גדולה של בחירה אישית ואפשרות להדגיש את מקצועות הכימיה או מדעי החיים, בהתאם לנטיות ליבו.
בליבה של התוכנית עומדים קורסי חובה ייחודיים החושפים את התלמידים לשיטות המשותפות הן למחקר הכימי והן לביולוגי, וכאלה שהן ספציפיות לכל אחד מהתחומים הללו.
בחירת השיטות הספציפיות מכל תחום ואופן שילובן בסדר ההרצאות משקפים נאמנה את מיזוג הלוגיקה של הכימאים והביולוגים במהלך בניית הקורסים ולכן, מעניקים ידע בינתחומי אותנטי.
למרות שמדובר בתוכנית משולבת, סטודנטים יוכלו להתמחות בתחום אחד באופן שווה ערך לזה של תארים לא משולבים. השילוב הייחודי בתוכנית זו בין כימיה לביולוגיה ימשוך סטודנטים בעלי ראייה מדעית רחבה ויעניק להם בסיס בינתחומי להמשך לימודיהם ועבודת המחקר שלהם. סטודנטים אלה יוכלו עם סיום התואר להשתלב בתעשייה המתקדמת והקלאסית ובמחקר מתקדם.