תאנים ממולאות בבשר טחון על מצע פירות יבשים - מתכון אקזוטי של השף ניסן מיכלסון, שף מסעדת calma חוף לידו, אשדוד
צחי בוקששתר השף של Black Bar 'n' Burger מציע טכניקה נהדרת להכין דגים: אחרי שמפנימים את השיטה עם המלח, כל דג טרי יהיה נהדר כך. המלח שומר על הדג מלהידבק בהתחלה והעור יוצא פריך וטעים מאין כמותו. גם את האילתית בירקות ירוקים ש- Black Bar 'n' Burger הכינו לתשעת הימים, מכינים בדרך דומה
צחי בוקששתר, שף הרשת "בלאק", מציג מתכון קליל מתוך התפריט המיוחד - ה"פישבורגר": המבורגר עסיסי מבשר אילתית. (רצוי טרי ולא קפוא). במסעדת Black Bar 'n' Burger מגישים אותו בנוסח מעט שונה אך זהו מתכון ביתי נפלא
מתכון מיוחד ולא שגרתי, עם נגיעת אניס דומיננטית, למנה עיקרית מושקעת, של השף רני אלבז ממסעדת הביסטרו הים תיכונית "סופרה" באשדוד. בתיאבון!
מי אמר שארוחת שבועות ישראלית חייבת להיות כבדה ומפוצצת? לדעת טל אבואב, השף של מסעדת "אושן" בהרצליה, אפשר ורצוי להכין ארוחת קלה וטעימה שמשאירה 'טעם של עוד' לכל האורחים. פילה סלמון ביוגורט עיזים בתוספת פירה ערמונים- מצרכים ל-4 מנות:
לביבות בליני עם מוס גבינת מסקרפונה ותותים- השף אשר מגד, מ"קראנץ' אצולת המאפים", מגיש מתכון מנצח לקינוח גורמה גבינתי, מתאים לשבועות
בחג השבועות, מעבר למאכלי חלב אנו חוגגים את שבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל, אלו שבעה מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה אשר יכולים להוות את הבסיס לתזונת האדם הבריא. בעבר חשיבותם היתה גם בכך שהם ניתנים לשמירה לפרקי זמן ארוכים ואפשר היה להשתמש בהם גם בחודשים שאין בהם תוצרת חקלאית טרייה
אלטרנטיבת חג בריאה- לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: בשנים האחרונות קיימת התעוררות כנגד אכילת מוצרי חלב, הן מסיבה רפואית, ההקשר של חלב ומוצריו לאלרגיות ורגישויות שונות, או מסיבות אקולוגיות, ומובן שחלק משיקולי הבחירה הוא הימנעות ממוצרי חלב בשל בחירה במזון אורגני, טבעונות וסיבות נוספות, ראציונליות יותר או פחות
לקראת שבועות: מתכון מיוחד לכופתאות גבינה ללא סוכר, באדיבות מסעדת "טוליפ" ההונגרית בת"א. מרכיבים: קילו גבינה לבנה 9%, 3 ביצים, 10 כפות סולת, קמצוץ מלח, שמנת חמוצה, פירורי לחם, חמאה