Z02בערב חג הסוכות, כשמכל עבר מציעים מתכונים סבוכים של בשר עופות ודגים, מסעדת Black Bar N' Burger הכשרה בירושלים מציעה דווקא מתאבנים טעימים, פשוטים ומלהיבים איתם אפשר לכבד את האושפיזין שלכם. המתכונים באדיבות שף הבית צחי בוקששתר ההולך ומעמיק את קשריו עם ציבור שומרי הכשרות, באמצעות סניף הרשת הכשר בירושלים

כלים

המתאבנים של צחי מוגשים בשלוש גרסאות:

1. האופציה הבשרית: מתאבן בשרי וחגיגי המהווה יריית פתיחה לארוחת חג מושלמת.

חומרים ל-4 מנות:

10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.

חומרים למילוי

1 ק"ג בשר טלה

80 גרם פטרוזיליה

2\1 כפית פפריקה גרוסה

2\1 כפית מלח

2\1 כוס בצל חי

אופן ההכנה – בקלי קלות

לוקחים 2-3 תמרים לכל אורח, בממוצע. חורצים בצד. מרחיקים את הגלעין וממלאים באחת המליות, ממלאים בנדיבות. מסדרים על נייר אפיה בתבנית, כשהפתח כלפי מעלה. אופים 9 דקות בחום גבוה, לפחות 180 מעלות. מצננים שלוש דקות ומגישים.

2. האופציה החלבית המלוחה - מתאבן חלבי ומלוח, תקרובת מעולה לאירוח חגיגי.

חומרים ל-4 מנות

10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.

למילוי

גבינת שמנת. מומלץ בחום – גבינת שמנת המצופה בצל של 'ניצן' (כשרות: חת"ס)

3. מעמולים, לא מה שחשבתם - הגרסא המתוקה. יכול לשמש כמתאבן וקינוח באותה העת.

חומרים ל-4 מנות

10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.

למילוי

קוצצים דק שקדים ואגוזים בכמויות שוות, מוסיפים מעט דבש או סילאן תמרים.