אחד הקינוחים הידועים בעולם הם "ביצי השלג" המפורסמות הידועות גם בכינויים הצרפתי Ouefs a la Neige. רלי שולמן, שפית מסעדת הגורמה הצרפתית "אלגונקווין" שבמושב בניה חושפת את המתכון שלמדה בחלק הצרפתי של קנדה

כלים

מרכיבים:

לביצי השלג: 4 חלבונים

1 קמצוץ מלח 1 כפית סוכר 750 מ"ל חלב

לקרם פטיסייר: תוכן של 1/2 מקל וניל

לקישוט 100 ג' סוכר 4 חלמונים: בשר פסיפלורה

הוראות הכנה

לביצי השלג: מקציפים את החלבונים עם המלח והסוכר עד להתקשות. מכניסים את החלב לסיר ולהביא כמעט עד לרתיחה.יוצרים מהחלבונים צורת ביצה על ידי שימוש בשתי כפיות קינוח. מניחים את ה"ביצים" שיצרנו בזהירות בחלב ומוודאים שלא יגעו זו בזו. מבשלים כל ביצה במשך דקה בכל צד (הופכים ומבשלים עוד דקה מוציאים את הביצים ומסננים על נייר מגבת. לרוטב: את החלב שנותר מסננים לתוך סיר קטן ומוסיפים את הווניל. ממשיכים לערבב בקערית נפרדת את החלמונים והסוכר. מוסיפים לחלב ומבשלים עד להסמכה. לא להרתיח! כשמסמיך החלב מסננים ומצננים. מניחים את ביצי השלג מעל למרק. מקשטים במיץ פסיפלורה

.מסעדת השף האינטימית (של השפית רלי שולמן) "אלגונקווין" שוכנת במבנה ארכיטקטוני יפהפה בלב המושב בניה הסמוך ליבנה,, טובלת בירק ובהוד. חלל המסעדה קטן ואינטימי ומעוצב בפאר אלגנטי מעודן, המואר רכות באור נרות קסום. התפאורה הסובבת, המטבח הצרפתי איטלקי, המגיש מנות איכות מוקפדות והאירוח הביתי החם יוצרים חוויה מרגשת וייחודית במינה. אלגונקווין זכתה ב 13 נקודות בגומיו 2002-3  .בין המנות המומלצות: כבד ברווז על מחבת לוהטת עם בצל סגול , בצל לבן , וריבת פירות יער, שוק אווז בדובדבנים , יין וטימין, פילה סלמון בתפוזים ומייפל, ועוד.