סל התרופות

(חדשות הבריאות )
מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא ומנהלי היחידה לאונקולוגיה, המכון ההמטולוגי והגנטי בבני ציון (צילום :  מורן עתיר).

לרגל יום המודעות הבינלאומי לסרטן שצוין ב-4.2.19, התקיימה  במרכז הרפואי בני ציון  פעילות מיוחדת לעובדים ולמטופלים במסגרת שיתוף פעולה עם עמותת עזר מציון ומעצב השיער איציק כרסנטי  שבו הוצבו ברחבת הכניסה לבית החולים: עמדה לתרומת שיער ועמדת הצטרפות למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עמותת עזר מציון. לצד עמדות אלו הוצבו עמדות הסברה של עמותות למען חולי סרטן ובהן: עמותת אחת מתשע, העמותה הישראלית לסרטן ריאה, עמותת חליל האור ועמותת אמ"ן שנציגיהן סקרו בפני הבאים על פעילותן. מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא, אמר, "מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה"

עשרות אנשים הגיעו לעמדה של עזר מציון והצטרפו למאגר הלאומי לתורמי מח עצם. הפתעה מיוחדת נרשמה כשלעמדה הגיעה הדוגמנית והמנחה אילנית לוי-שדה הצטרפה למאגר של עזר מציון ועודדה את העוברים ושבים להצטרף. לעמדה סמוכה, הגיעו אליה כהן בת ה-6, ואימה אתי. בכדי לתרום שיער לילדות ולנשים חולות סרטן.

במקביל, נערכה פעילות מיוחדת למטופלי היחידה האונקולוגית בביה"ח בראשותו של ד"ר עבד אגבריה ולמטופלי המכון ההמטולוגי בביה"ח בראשותה של פרופ' משנה תמר תדמור. המטופלים האזינו להרצאות שונות בתחום.

מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא פתח את האירוע ואמר, "ילדה בת 6 בת של אחת העובדות תרמה מהשיער שלה. - מדהימה ! זו החלטה אסטרטגית לקיים אירועים בבית החולים על מנת לטפח ולהגדיל את הנגישות לשירותים שלנו והפעילות לרגל יום הסרטן היא דוגמא לכך.  מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה. ברפואה הציבורית, במחלות אונקולוגיות, הציבור יכול להחליט באיזה ביה"ח הוא מעוניין לעבור את הטיפולים ללא תלות בקופת חולים והמטופלים מצביעים ברגליים  ומגיעים אלינו. אנחנו משתדלים לתת את הטיפול הטוב ביותר."

מנהל היחידה האונקולוגית במרכז הרפוי בני ציון ד"ר עבד אגבריה, סקר  בפני המשתתפים את סוגי הסרטן הנפוצים כיום והציג טיפולים חדשים ופורצי דרך בתחום. "איזה הגיון יש לסרטן להרוג את הגוף שלו ? ברגע שנדע את התשובה שזו תשובה פילוסופית כנראה, אז נגיע לטיפול הולם לכל מחלות הסרטן אבל אנחנו עדיין לא שם".

ד"ר אגבריה ציין בדבריו, "בישראל חיים  כיום כמעט 100,000 אנשים שחיים עם מחלת הסרטן,

סרטן מחולק להמון מחלות בהתאם למוטציות שאנו מוצאים. בעזרת הטיפולים הביולוגים התקדמנו התחלנו לגלות יותר ויותר מוטציות. לא תמיד אם אתה מגלה מוטציה אפשר להתאים לה תרופה.".

מנהלת המכון ההמטולוגי בביה"ח פרופ' משנה תמר תדמור, הציגה את תהליך כניסת תרופה לסל וזאת בעקבות תפקידה בשנתיים האחרונות כמרכזת ההגשות בתחום ההמטולוגיה.  לדבריה, "התהליך מנוהל באופן אחראי ומקצועי- לאחר שכל תרופה נבחנה על ידי מיטב המומחים בתחום.  השיקול הראשון הוא הקליני ולאחריו נבדק השיקול התקציבי ומספרי החולים שיזדקקו לתרופה. יחד עם זאת, כל שנה התהליך נעשה קשה יותר עקב עליה במחירי התרופות הביולוגיות- והמגבלה תקציבית שהעוסקים בתחום צריכים להתמודד איתה"

מנהלת מרפאת השד במרכז הרפואי בני ציון ד"ר אסיה ברודסקי, אמרה,  "שימו לב כמה אנשים מטפלים באישה עם סרטן שד: רופא משפחה, כירורג, אונקולוג, כירורג, פלסטיקאי, אחות מתאמת שד, פתולוג, רדיולוג, רפואה גרעינית, גניקולוג במיוחד בנשים צעירות לשימור הפריון, צוות פרא רפואי ורפואה משלימה, כאשר כל אלו מתאחדים כדי לתת טיפול טוב יותר לנשים עם סרטן השד והמסר החשוב - הוא גישה רב מקצועית וכן, אנחנו יודעים לטפל בזה!".

אחות אחראית מהיחידה לאונקולוגיה טטאינה אמרומין ואחות פילאטיבית יוליה אסטרין הציגו הרצאות בנושאים של "טיפול תומך בכל שלב".  בסיום ההרצאות נהנו המטופלים מפעילות טאי צ'י בהנחיית צח נחומי ומדמיון מודרך קצר בהנחיית ד"ר צחי ארנון מהמערך של הרפואה המשלימה בראשותו של מנהל מחלקת פנימית ב' בביה"ח פרופ' אלעד שיף.

היום, נחתם במפגש מיוחד מסוגו, שבו התכנסו לראשונה יחד ראשי עמותות חולים על מנת לדון בשיתופי פעולה למען חולי סרטן וזכויותיהם. על המשתתפים נמנו: ד"ר עבד אגברייה, פרופ' משנה תמר תדמור מייסד עמותת חליל האור וCML,  גיורא שרף יו"ר הוועד המנהל של עמותת חליל אור,אבי זיגדון יו"ר העמותה הישראלית לסרטן ריאה שני שילה, מיכל וינוגרד מעמותת ITP ישראל, מייסד עמותת חיים עם סרטן הערמונית יצחק באר, מנכ"לית עמותת אחת מתשע, סיגל רצין חדווה גונן מהעמותה לסרטן העור, שלומית נורמן מעמותת אמ"ן ומוחמד חמיד, מייסד עמותת מרים למען חולי סרטן.

(חדשות הבריאות )
אפילפסיה. תמונה: אילוסטרציה

ועדת הבריאות של הכנסת קיימה היום דיון בנושא הגברת המודעות למחלת האפליפסיה, זאת במסגרת יום המודעות למחלה בכנסת. יוזמת הדיון ומ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו), אמרה בדיון: "זו הפעם הראשונה שהכנסת עוסקת במחלה הזאת. אחוז אחד מהאוכלוסיה בישראל חולה באפילפסיה, קרי 81 אלף איש. לכל אחד מאיתנו יש מכר או קרוב משפחה שחולה במחלה הזאת". מלינובסקי קראה לקיים תכנית לאומית לטיפול באפילפסיה:

(חדשות הבריאות )
צילום: אילוסטרציה

משרד הבריאות: הטיפול ב-prep ממתין לאישורים; ההסתדרות הרפואית: כתוצאה מהעיכוב נדבקים באיידס. יום הקהילה הגאה בכנסת: ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת התכנסה היום על מנת להתעדכן בהתקדמות בפיילוט עליו הכריז משרד הבריאות לפני שנה בוועדה.

(חדשות הבריאות )
יו״ר השדולה לשוויון בבריאות, חה״כ אילן גילאון (מרצ)

יו״ר השדולה לשוויון בבריאות, חה״כ אילן גילאון (מרצ) על כוונת האוצר להקפיא את עדכון סל התרופות עד 2019: ״מדובר בכוונה רשלנית וחסרת אחריות, המנציחה את אטימותה של המערכת, ותפקיר אלפי אנשים בישראל אל מותם."

(חדשות הבריאות )
צילום: ישראל הדרי

חולי פסוריאזיס בכנסת: "תנו לנו לממש את הזכות לקבל טיפול שכבר נמצא בסל הבריאות ולהמשיך ולתפקד במעגל העבודה והמשפחה". ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת ערכה השבוע דיון מיוחד בנושא מחלת הפסוריאזיס, בהשתתפות חברי כנסת מכל סיעות הבית ונציגי אגודת הפסוריאזיס הישראלית. במרכז הדיון עמדה הצעת חוק חדשה לתיקון חוק בריאות ממלכתי שהגיש ח"כ יואל רזבוזוב שמטרתה לאפשר לחולי הפסוריאזיס לשלב בין טיפולים בים המלח לבין טיפולי פוטו-תרפיה במרכזים רפואיים במהלך אותה שנה. טיפולים אלו כבר נמצאים בסל הבריאות אך בתוספת השנייה לחוק נכללת כיום הערה לפיה לא תינתן השתתפות של קופות החולים לטיפול בים המלח ולטיפול פוטו-תרפיה באותה שנה ועל המטופל לבחור באחד מבין שני הטיפולים האמורים

(דעות)

אחוז נפגעי הנפש בישראל דומה לזה שבמדינות המערב, אולם החלק היחסי בעוגת התקציב עבור אותה אוכלוסיה נמוך בהרבה – בדיוק חצי. ממשלת ישראל חוקקה בשנת 2000 את חוק "שיקום נכי הנפש בקהילה". מדובר בחוק מצויין הומאני ומתקדם אך בישראל כמו בישראל לשון החוק היא אחת ויישומו אחר לגמרי. על פי החוק יש " לשקם ולשלב את נכי הנפש בקהילה כדי לאפשר להם להשיג דרגה מרבית אפשרית של עצמאות תפקודית ואיכות חיים, תוך שמירה על כבודם ברוח חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו". כך לשון החוק. בפועל העדר תשומת הלב לאוכלוסיה זו שהיא פגועה וחלשה, הותירה אותה פצועה בשדה הקרב שלא לאמר נטושה

(חדשות הבריאות )

סל הבריאות לשנת 2013: גם ארגוני החולים יגישו תרופות וטכנולוגיות לאישור. בכינוס מיוחד שיתקיים השבוע ילמדו ארגוני החולים את הכללים להגשת תרופות וטכנולוגיות לוועדת הסל, ומעכשיו יוכלו להגיש בעצמם תרופות אשר לדעתם, ועל-פי ניסיונם והיכרותם, הכרחיות שיכללו בסל הבריאות למען ציבור החולים שבשמם הם פועלים

(חדשות הבריאות )

טיפול מתקדם בגרייה חשמלית למוח המסייע לחולי פרקינסון לשלוט ברעד , מהווה תקווה לחולי אפילפסיה. טיפול בגרייה חשמלית למוח ( DBS) מספק טיפול חדש ומשמעותי לחולים רבים באירופה הסובלים מאפילפסיה חמורה משום שהתרופות הקיימות לא סייעו להם עד כה לשלוט בהתקפים. הטיפול הוגש וידון בדיוני סל הבריאות 2012

(חדשות הבריאות )

וועדת סל הבריאות הרחיבה את ההתוויה של התרופה ראסילז, המטפלת בחולים הסובלים מיתר לחץ דם, סוכרת וחלבון בשתן. מעתה חולים אשר סובלים מ- 300 מ"ג חלבון בשתן ליממה או יותר יכולים לקבל את התרופה חינם במסגרת סל הבריאות (בהשתתפות העצמית הבסיסית) דרך כל קופות החולים

(כלכלה צודקת)

ועדת השרים החליטה להכליל את האשפוז הסיעודי בסל הבריאות: הארגונים החברתיים: תיקון עוול היסטורי שפגע ברבבות משפחות מהמעמד הבינוני והנמוך