יש אנשים שבשבילם לעזור לאנשים אחרים זו משימת חיים
מאמרים - חברתי
הצעת חוק: קידום תעשיות ידע בצפון ובדרום הצעת חוק חדשה לקידום תעשיות עתירות ידע בצפון ובדרום הונחה
הצעת חוק חדשה לקידום תעשיות עתירות ידע בצפון ובדרום הונחה על שולחן הכנסת. מיכאל דיין, יו"ר התאחדות התעשיינים צפון, מברך על ההצעה ומדגיש כי מדובר בצעד מבורך לקידום התעשייה בצפון שמשוועת לעובדים מקצועיים ומיומנים שיצטרפו לשורותיה
הצעת החוק הוגשה על ידי חברי הכנסת אראל מרגלית, יריב לוין, עמר בר לב, סתיו שפיר, איציק שמולי, משה מזרחי, מיכל בירן, איתן כבל ומשה גפני במטרה לקדם ולפתח את מחוזות הצפון והדרום על ידי מתן עדיפות ותמריצים לעובדים בתאגידים באזורים אלו. בין התמריצים שעומדים על הפרק לעובדים שיעתיקו את מגוריהם : מענקי השתתפות בשכ"ד, נקודות זיכוי במס הכנסה, מענקים לבוגרי תואר טריים, הנחות ארנונה, הטבות בנקאיות למימון ועוד. גם לתאגידים שיעתיקו את מקומם או לחילופין שיוקמו מלכחתחילה בצפון ובדרום ינתן סיוע.
בדברי ההסבר להצעת החוק טוענים המציעים כי על ידי עידוד עובדים למעבר למחוזות הצפוניים או הדרומיים של המדינה, יצטמצמו הפערים בין אזורי הצפון והדרום למרכז הארץ על ידי יצירת מקומות עבודה חדשים ואופציות תעסוקתיות נוספות. שינוי זה יוביל לשיפור איכות החיים במחוזות הללו ויתרום להעלאת שיעור הצמיחה וקידום המחקר במדינה ככלל.
מיכאל דיין, יו"ר התאחדות התעשיינים מרחב צפון, סבור כי יש בכדי הצעת חוק לסייע בפתרון מצוקת כ"א בצפון , לדבריו: "הגיע השעה לסייע ולצרף עוד כוח אדם איכותי לתעשייה הצפונית. חובה על הממשלה לנקוט כל צעד אפשרי – על ידי תמריצים כלכליים ולא כלכליים כאחד - לעידוד כוח אדם מיומן להתיישבות בצפון ובפריפריה. הצעת החוק הזאת אם תעבור יכולה להיות מפתח חשוב לתחילת התהליך".
ניתן לקבל את הצעת החוק.
חשיבות החינוך הערכי לנוער
עבודה עם בני נוער מביאה עמה אתגרים משמעותיים לצד תחושת סיפוק, יש צורך בלא מעט חוסן נפשי וסבלנות בכדי לשמש דוגמה אישית לבני הנוער ולהתמודד עם הקשיים אותם הם חווים. בני הנוער מציבים בפני המחנכים והמדריכים אתגרים בכל רגע נתון, כאשר מדובר בעבודה עם נוער בסיכון המשימה מורכבת עוד יותר. יחד עם זאת, מדובר בשליחות חשובה, בני הנוער הללו הם עתידה של החברה הישראלית, האחריות לחינוך ערכי מוטלת על המחנכים, המדריכים וההורים, את פירות עבודתם הקשה תקצור בעוד עשרות שנים החברה הישראלית כולה.
מהו חינוך ערכי?
מערכת החינוך וההורים מקנים חשיבות רבה ללימודי המתמטיקה, האנגלית ותעודת הבגרות, חינוך לערכים חשוב לא פחות להקניית כישורי חיים נכונים לילדים. הערכים הם שמרכיבים את העוגן המוסרי של האדם ומנחים אותו בתהליכי קבלת החלטות, חינוך ערכי יעניק לנערים תחושת ביטחון ועמידות רגשית. כאשר מדובר בבני נוער המתמודדים עם קשיים רגשיים או חוסר יציבות בתא המשפחתי, החינוך הערכי הופך חשוב הרבה יותר מעוד שיעור מתמטיקה או אנגלית, החינוך הערכי מלמד את בני הנוער כיצד להגיב לסביבה, כיצד מצופה מהם להתנהג, מה מותר לעשות ומה אסור.
העוסקים בקידום נוער בסיכון שמים דגש משמעותי על הצרכים הרגשיים של בני הנוער. בגיל ההתבגרות זקוקים הנערים והנערות לתמיכה רגשית משמעותית ונוכחות הורית, בהעדר דמות הורה משמעותית במערך המשפחתי בני הנוער נאלצים להתמודד עם חסך רגשי לא פשוט. פעולות למטרת קידום נוער מתקיימות כיום מתוך מטרה לחזק את החינוך לערכים, רק לאחר הקניית הערכים וחיזוק היכולות הרגשיות של בני הנוער ניתן יהיה להחזירם למסגרת חינוך רגילה ולהחדיר בהם מוטיבציה ללימודים ופיתוח כישורים לקראת עתידם המקצועי.
הכשרת מדריכי קידום נוער
מסלולי הדרכה מיוחדים קיימים במטרה להכשיר מדריכים, אנשי חינוך ומטפלים לקראת עבודה עם בני נוער, אין מדובר במשימה פשוטה. מסלולי קידום נוער מיועדים לעבודה עם נוער בסיכון וקידום של נוער מנותק. המשתתפים בתכנית למדים לזהות בשלבים ראשונים מצבי סיכון בקרב בני נוער, מצוקות ואת הדרך הנכונה בה כדאי לגשת אל הנער בכדי לא לעורר בו התנגדות או איום. תכניות ההכשרה בתחום מתמקדות בתכנים מעולם הפסיכולוגיה, חינוך, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה וגם קרימינולוגיה.
חשוב להבהיר כי עבודה עם בני נוער אינה מתאימה לכולם, מסלול קידום נוער מעניק למשתתפים בו כלים מקצועיים ואפשרויות להתפתחות אישית ומקצועית, המסלול מאוד מעניין אך גם קשה נפשית ופיזית. בוגרי התכנית משתלבים בעתיד במשרות של מדריכי נוער בלשכות רווחה, רשויות מקומיות, פנימיות, הוסטלים, כפרי נוער ומרכזי נוער בסיכון. קידום נוער ניתן לשלב עם פעילויות מתחומי אחרים כמו נגינה, ציור או פיסול, טיפול בבעלי חיים, כתיבה וגם בישול. מדריכים רבים עושים שימוש בפעילויות יצירה ואומנות מתוך מטרה ליצור קרבה ראשונית ולהעניק לבני הנוער את תחושת הביטחון הדרושה להם.
ליל סדר אחר: גירסת בית התמחוי/ יואב שכטר
בין ארוחות החג המשפחתיות שבשגרה, יואב שכטר זכה הפעם להזדמנות יוצאת דופן לערוך את הסדר בתפאורה קצת שונה מהרגיל – בעבודה מפרכת בהתנדבות בבית תמחוי בדרום תל-אביב. מבט מהצד על אירוע מיוחד שבהחלט לא היה מבייש כל בית בישראל
צדק חברתי למגזר הערבי: מצפון תיפתח הטובה/ ליאור מעיין
רבות נאמר על מצב התעסוקה הירוד של אוכלוסיות המיעוט בישראל, בדגש על המגזר הערבי, ובצדק. אולם עד כה הדברים נשארים, ברוב המקרים בגדר אמירה בלבד, בדרך כלל של בכירים בממשלה המסיימים את תפקידם ופורשים מבלי שבאמת יישמו אותם
"בסופו של יום" - מתי באמת מסתיים יום העבודה שלנו?/ יונתן פרנקל
בספר "מדינת היהודים" הציע הרצל את רעיון "דגל שבעת הכוכבים". "הכוכבים", כתב הרצל, "הם שבע שעות- הזהב של יום העבודה שלנו, שכן בסימן העבודה הולכים היהודים אל הארץ החדשה"
צדק חברתי והפרטה: הבעיה היא בשקיפות/ פרופ' אורלי בנימין
אל לנו כציבור להמשיך להניח כי תהליכי הכנת המפרטים לקראת מכרזי שירותים מתנהלים כהלכה; אסור לנו להניח שכאשר ועדת רכש של גוף מדינתי או ציבורי כלשהו מקבלת לידיה מפרט ועליה לבחור זוכה במכרז ולהגיע עמו לתנאים והסכמות, הדברים מתנהלים לטובתנו