ביום רביעי, 16.3.16 בין השעות 17:30-19:00 יתקיים במוזאון הנגב לאמנות שיח גלריה עם הצלם הנודע פבל וולברג ועם אוצרת התערוכה "רודינה מאט/מולדת" ומנהלת המוזאון ד"ר דליה מנור. וולברג יסייר עם המשתתפים בחלל התערוכה ויקיים שיח גלריה אינטימי בו יספר על סיפור חייו האישי שהוביל לתצלומים המוצגים בתערוכה. במעמד האירוע יושק קטלוג התערוכה בשתי שפות, עליו יחתום הצלם.
וולברג נולד ב-1966 בלנינגרד (כיום סנט פטרסבורג) שבברית המועצות. בהיותו בן שבע, בשנת 1973 עלה עם אמו וסבתו לארץ והמשפחה התיישבה בבאר שבע.
מאמצע שנות ה-90, לאחר לימודיו בבית הספר "קמרה אובסקורה" בתל אביב, וולברג החל להתבלט כצלם בעל שפה ייחודית, ומאז הציג תערוכות במוזאונים ובגלריות בארץ, באירופה ובארה"ב. במשך שנים עבד במקביל כצלם עיתונות וקלט במצלמתו רגעים דרמתיים ומפתיעים.
התערוכה במוזאון הנגב לאמנות חושפת צד אישי, פחות מוכר ביצירתו, בעקבות זיכרונות ילדות מברית המועצות לשעבר ומבאר שבע. בתצלומים אלה וולברג משוטט בין מקומות וסימני עבר לא ברור, אתרים היסטוריים וסמלי תרבות, ותוך כדי תנועה הוא בוחן את תפקיד הצילום כאמצעי לשימור הזיכרון וחיפוש הזהות.
בתערוכה שלושה פרקים: הראשון מציג מבחר תצלומים פנורמיים בשחור לבן ממגוון נושאים ומקומות שוולברג צילם בשנים האחרונות.
הפרק המרכזי בתערוכה מוקדש לפרויקט הזהות האישית בסדרת תצלומי נוף מרהיבים ודיוקנים של ידידים ובני משפחה מן השנתיים האחרונות שלא הוצגו. כל תצלום הוא לא רק יצירה אסתטית מיוחדת אלא מרמז גם על סיפור אישי ועל המבט העכשווי של הצלם על המקומות שהכיר בילדותו או דומים להם. וולברג חוזר לעיר הולדתו סנט פטרסבורג ונוסע גם למקומות אחרים ברחבי האימפריה הסובייטית, בהם אבחזיה, גיאורגיה, אוקראינה וסיביר.
רגישותו המיוחדת של וולברג לאור ולאפשרויות הגלומות בו בצילום מקבלת כאן ביטוי מרשים. הפרק השלישי הוא מעין "שחזור" של עולם הילדות הרוסי בחדר קטן מצופה טפט פרחוני ועמוס בתצלומים מאלבומי משפחה ישנים.