קוקטייל ברזילאי - קפירינייה ליים. "חוות תקוע", המתמחה בגידול ובשיווק פטריות, ירקות ופירות מיוחדים, מכריזה על תחילתה של עונת הליים! החווה החלה לשווק את פרי הליים האהוב, שעונתו הקצרה החלה בימים אלה ותוכלו ליהנות ממנו בחודשים יולי-אוגוסט בעיקר בקוקטייל הברזילאי המוכר - קפירינייה

כלים
קוקטייל קפירינייה ברזילאי. צילום: בועז לביא
קוקטייל קפירינייה ברזילאי. צילום: בועז לביא

כמות ל-4 סועדים

רכיבים

2 יחידות ליים גדולות

8 כפות סוכר דקלים

2 יחידות עשב לימון

320 מ"ל קשאסה

1 בלוק קרח שבור

הוראות להכנת לכוס אחת

קוטמים כל יחידת ליים משני צדדיה, חוצים את הליים לשניים ומוציאים את הליבה (ציפת הפרי הלבנה)

פורסים את הליים ל-6 פרוסות ומניחים בכוס ויסקי

מוסיפים 4 פרוסות עשב לימון

מפזרים מעל 2 כפות סוכר דקלים.

מועכים בעזרת עלי עד לשחרור כל המיצים והשמנים האתריים מהליים.

ממלאים כוס בקוביות קרח, מוזגים 80 מ"ל קשאסה.

מעבירים לשייקר ומנערים היטב.

יוצקים בחזרה לכוס. לחיים!