אפייה: 40 עוגיות או 20 סנדוויצ'ים, תנור מחומם מראש ל-180 מעלות
חומרים:
עוגיות
190 גרם (1/3+1 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קמצוץ מלח
120 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (1/4 כוס דחוסה) סוכר חום
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1.5 כפות צבע מאכל אדום (אפשר להוסיף יותר או פחות, תלוי בעומק הצבע שרוצים לקבל)
מילוי
115 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר (מומלץ "פילדלפיה")
60 גרם חמאה רכה
300 גרם (2.5 כוסות) אבקת סוכר מנופה
1 כפית תמצית וניל איכותית או משחת וניל
אופן ההכנה
עוגיות
מערבבים בקערה בינונית קמח, אבקת קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערת מיקסר ובה וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כ-3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מנקים את צדדי המיקסר עם לקקן, ומוסיפים את הביצה. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
מוסיפים את תמצית הווניל ואת צבע המאכל האדום, ומערבבים עד להטמעה.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים במהירות נמוכה רק עד להטמעה של הקמח.
מעבירים את הבצק למקרר ל-30 דקות לפחות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ויוצרים כדורים בגודל כפית. מניחים על נייר האפייה, כ-5 ס"מ זה מזה.
אופים במרכז התנור, 8-6 דקות, או עד שהעוגיות נראות יבשות בחלקן העליון.
מקררים על התבנית כ-3 דקות. מעבירים לרשת צינון לקירור מלא.
מילוי
מערבבים בקערת מיקסר ובה וו גיטרה, גבינת שמנת וחמאה, במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ-5 דקות.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר המנופה. מערבבים עד לאיחוד.
מוסיפים את תמצית הווניל ומגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה. מערבבים כ-3 דקות עד לקבלת תערובת קרמית וחלקה.
הרכבה
מזלפים או מורחים בכפית את המילוי על אחת מהעוגיות. מניחים את החלק העליון של העוגיות מעל המילוי. אפשר לקשט בשוקולד לבן מומס.
אפשר לאכסן את העוגיות בכלי אטום במקרר עד שבוע ימים.