לכבוד ראש השנה, "הטחנות הגדולות של א"י" משווקת קמח חיטה לבן בהיר באריזה חגיגית, שעליה מתכון להכנת עוגת דבש משובחת

כלים
עוגת דבש קפה לראש השנה. צילום: מנחם גרייבסקי
עוגת דבש קפה לראש השנה. צילום: מנחם גרייבסקי

המתכון לעוגת דבש קפה ותבלינים, המופיע על אריזת הקמח:

תבנית: תבנית אינגליש קייק או סיר פלא או תבנית קוגלהוף משומנת

אפייה: בתנור מחומם ל-180 מעלות, 60-50 דקות

חומרים לעוגה360 מ"ל (1 כוס) דבש100 גרם (חצי כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חוםחצי כפית קינמוןרבע כפית אגוז מוסקטרבע כפית ציפורן1 כפית נס קפה240 מ"ל (1 כוס) תה חזק½1 כפיות אבקת סודה לשתייה2 כפות שוקולית2 ביצים100 מ"ל (חצי כוס) שמן420 גרם (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י50 גרם (חצי כוס) אגוזים קצוצים

חומרים לציפוי40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר30 גרם (רבע כוס) שוקולית180 מ"ל (שלושת-רבעי כוס) מים

אופן ההכנהמערבבים במעבד מזון דבש, סוכרים, תבלינים, קפה, תה, אבקת סודה לשתייה ושוקולית.

מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את השמן ואת הקמח.

מעבירים לקערה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 60-50 דקות.

מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד.

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי.

מגישים בטמפרטורת החדר.

* אפשר לוותר על הציפוי ולזרות מעל העוגה אבקת סוכר.