טיפ: לאוהבי הרוסטביף מומלץ לרכוש מדחום לבשר. נועצים את חוד המדחום בלב הנתח ויודעים מה רמת העשייה של הבשר.הטמפרטורה המומלצת לרוסטביף הינה 54 מעלות.
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 נתח סינטה מיושן במשקל 1.5 ק"ג
למריחה:
1 כף גרגרי כוסברה1 כף גרגרי חרדל1 כף דבש3 כפות חרדל דיז'ון2 כפות שמן זית1 כף פלפל שחור גרוס1/2 כף מלח גס5 ענפי טימין מפוררים2 ענפי רוזמרין מפוררים
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי המריחה. מורחים היטב את הנתח, מכל הצדדים. מניחים על רשת אפייה ומתחתה תבנית לאגירת הנוזלים שייגרו.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד, 250 מעלות, לסגירת הבשר. מכסים ברדיד אלומיניום. מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות ואופים במשך כ- 30-20 דקות.