הפסטיבל בעיר, הוא חלק משיתוף הפעולה, שנעשה בין טבריה והערים התאומות בצרפת: סנט רפאל ומונפלייה. במהלך הפסטיבל, יבשלו השפים ארוחות קולינריות במגוון אירועים ביחד עם שפים מטבריה והגליל, כחלק משבוע האוכל הצרפתי SO FRENCH SO FOOD, שמתקיים בישראל, שנה חמישית, בין התאריכים 6-10.2.
את האירוע מפיקים: עיריית טבריה, התאחדות המלונות טבריה ומכללת רימונים טבריה.
לו"ז שבוע הקולינריה הצרפתית בטבריה:
כיתות אמן לסטודנטים ותלמידים במכללת רימונים- במהלך השבוע, השפים הצרפתיים ירצו ויפתחו יחד עם הסטודנטים והתלמידים יצירות קולינריות חדשניות.
סיור למען השלום- במהלך הביקור, יצאו השפים לסיור בקבר יתרו, המקודש לעדה הדרוזית ויתארחו לארוחת ערב במסעדת אל ראז'י, במע'אר של השף סולימן טאריף במטרה להכיר להם טעמים נוספים ולחוות אירוח דרוזי בישראל.
'כשהמטבח הצרפתי פוגש את המטבח הגלילי אצל רוברג' - השף אילן רוברג, מסעדת 'רוברג' בלבנים, יארח את השפים הצרפתיים לבישול משותף - עד 40 אנשים (לנרשמים מראש),יוכלו ליהנות ממנות שישלבו קולינריה צרפתית ומטבח גלילי. מחיר ארוחה לזוג: 400 ₪, הרשמה בטלפון: 04-6715656 יום ג' (7.2), בשעה: 19:30.
'שפים מבשלים שלום בשוק' – השוק העירוני בטבריה יהפוך ביום חמישי לשוק אוכל עולמי. שיתוף פעולה קולינרי השולח מסר של שלום באזור. באירוע ייקחו חלק שף נוצרי, שף מוסלמי, שף דרוזי, שפים יהודים והשפים הצרפתים. השפים יבשלו יחדיו ב-6 דוכנים, מנות מיוחדות למען השלום, שיוגשו בחינם לבאי השוק.
בין המנות שיוכנו: מילפה בורלה במילית קרם פטיסייר מוגש עם קונפי תותים ופירות יער, אנטריקוט מוקפץ מוגש על פריקי צנוניות ועלי מנגולד, חזה עוף מוקפץ על טבולה פרי וירק ועוד
השפים המשתתפים: השפים הצרפתים: פבריס מויה, סטפן לז'אר, פול קורטאו, אילן רוברג- שף מסעדת רוברג והיועץ הקולינרי של הפסטיבל, מאיר רוזנברג וארז עמוס- שפים ממכלת רימונים בעיר, מוחמד בדארנה- שף מלון לאונרדו פלאזה בעיר, אמיר ג'ובראן- שף מסעדת הרמיטאג' בעיר, סולימן טאריף- שף מסעדת אל ראזי בכפר מע'אר ואביגיל אהרון- שפית טבריינית.
מידע: השוק העירוני, רחוב הפרחים, טבריה.
יום חמישי, 9.2 בין השעות: 11:00-14:00 הכניסה ללא תשלום- המנות יוצעו לטעימה בחינם.
קוקטייל וסרט בסינמטק (בית יד לבנים): ביום חמישי, בשעה 19:00 בערב, יתקיים לקהל הרחב קוקטייל קבלת פנים ויוקרן סרט קולינרי– הכניסה ללא תשלום, מספר המקומות מוגבל.
סדנת מאסטר קלאס בקניון ביג פאשן, טבריה- שלושת השפים הצרפתים יבשלו בזמן אמת לעיני באי הקניון - שידור חי ברדיו קול רגע. הכניסה ללא תשלום.
מידע: קניון 'ביג פאשן דנילוף' ,טבריה יום שישי, 10.2, 11:00-12:00
לדברי ראש העיר טבריה, יוסי בן-דוד: "אני מזמין את תושבי טבריה והסביבה ליהנות מהאירוע המקסים המתוכנן. אני מודה לשגרירות צרפת בישראל, לשגרירה החדשה, הלן לה-גאל ולקונסוליה על שיתוף הפעולה ומשוכנע, שצפויה לנו בעיר חגיגה אמתית של קולינריה מלאת טעמים וניחוחות".
מוסיפה לימור פורטל, מנכ"לית התאחדות המלונות בטבריה: "בשנים האחרונות, הופכת תיירות גסטרונומית לפופולארית יותר. אורחי מלונות טבריה, נהנים ממסעדות בעיר, שמתבססות על חומרי גלם גליליים וממטבח מקומי עשיר ומאתרי היסטוריה ותרבות המקודשים לשלוש הדתות והכל במחירים משתלמים".
מסכמת גילה כהנא, מנהלת מכללת רימונים בטבריה: "תרבות האוכל שזורה בהיסטוריה של טבריה והיא חלק מאבני היסוד של הסטודנטים הלומדים במכללה. השתתפות הסטודנטים בכיתות אמן וסיוע לשפים בבישול בזמן שהותם, זהו שיעור מעשי חשוב לאלו, שמתכננים בעתיד לעסוק במקצוע".
- אתר הפסטיבל :SO FRENCH SO FOOD