מתכון מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר
חומרים ל-6 מאפים גדולים או ל-12 קטנים:
1½ כוסות פחות כף (200 גרם) קמח תופח
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כוס גרעיני תירס
120 גרם גבינת צ'דר של Ford Farm מגוררת
2 ביצים
1 צנצנת מטבל פלפלים צלויים של Polly
1 כוס (240 מ"ל) חלב
לשימון התבנית:
שמן זית של Cirio
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את השקעים של תבנית מאפינס בשמן זית.
מערבבים את החומרים היבשים עם תירס וגבינת צ'דר בקערה.
טורפים ביצים עם מטבל פלפלים וחלב, מוסיפים לתערובת ומערבבים. יוצקים לשקעים עד 2/3 הנפח.
אופים 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש עם פירורים לחים.
בתאבון....