רשת טיב טעם מעניקה מתכון לתיבול ושדרוג ארוחת הערב מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר. המתכון פשוט וקל לגיוון ארוחת הערב או למפגש חברים ומשפחה ,מאפים טעימים ואווריריים, שיודעים לשמור על העסיסיות שלהם בזכות הנוכחות של גבינת הצ'דר בבלילה. מטבל פלפלים צלויים מוסיף צבע כתום ועוד רובד טעמים.

כלים
צילום: אפיק גבאי
צילום: אפיק גבאי

מתכון מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

חומרים ל-6 מאפים גדולים או ל-12 קטנים:

‏1½ כוסות פחות כף (200 גרם) קמח תופח

‏1 כפית מלח

‏1 כפית אורגנו יבש

‏1/2 כוס גרעיני תירס

‏120 גרם גבינת צ'דר של Ford Farm מגוררת

‏2 ביצים

‏1 צנצנת מטבל פלפלים צלויים של Polly

‏1 כוס (240 מ"ל) חלב

לשימון התבנית:

שמן זית של Cirio

‏ מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את השקעים של תבנית מאפינס בשמן זית.

‏ מערבבים את החומרים היבשים עם תירס וגבינת צ'דר בקערה.

‏ טורפים ביצים עם מטבל פלפלים וחלב, מוסיפים לתערובת ומערבבים. יוצקים לשקעים עד 2/3 הנפח.

‏ אופים 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש עם פירורים לחים.

בתאבון....