בכל שולחן גאורגי יש מנות פתיחה חובה ומנת הבליני גבינות היא אחת מהם בשולחן חלבי (מנה זו מגיעה גם בגרסה הבשרית.) חביתיות במילוי תערובת גבינות גאורגיות, המטוגנות בשמן עמוק. מומלץ לאכול אותם מיד כשהם עוד קראנצ'ים. מנה ראשונה נהדרת לנשנוש. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות. 

כלים
בליני גבינות
בליני גבינות

 

מצרכים לבצק:
2.5 כוסות קמח לבן (400 גרם)
2 כפות שמרים טריים
3 ביצים
1 כף חמאה מומסת
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2.5 כוסות חלב פושר
חמאה או שמן לטיגון (מומלץ לטגן בחמאה)

מצרכים למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
250 גרם גבינת מוצרלה
5 שיני שום קצוצות דק

לטיגון:
כוס שמן קנולה (240 מ"ל)

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח, שמרית, ביצים, חמאה מומסת, סוכר ומלח. מוסיפים את החלב ומערבלים באמצעות מערבל עד קבלת בלילה סמיכה ללא גושים.מניחים את הבצק בקערה מכוסה במקום חמים ל- ½ שעה.
2. שופכים באמצעות מצקת מהבלילה למחבת חמה ומשומנת היטב, לבלינצ'ס גדול יש לשפוך מצקת מלאה ולבלינצ'ס קטן יש לשפוך חצי מצקת.
3. הופכים את הבלינצ'ס באמצעות תרווד כאשר על פני הבצק מופיעים חורים.
4. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד לקירור הבלילות.
5. מעל כל עלה בליני מניחים כף מהמלית ומגלגלים לצורת סיגר ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
6. מניחים על נייר סופג, מקשטים עם בצל ירוק או עלי פטרוזיליה ומגישים חם.