מצרכים לבצק:
2.5 כוסות קמח לבן (400 גרם)
2 כפות שמרים טריים
3 ביצים
1 כף חמאה מומסת
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2.5 כוסות חלב פושר
חמאה או שמן לטיגון (מומלץ לטגן בחמאה)
מצרכים למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
250 גרם גבינת מוצרלה
5 שיני שום קצוצות דק
לטיגון:
כוס שמן קנולה (240 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח, שמרית, ביצים, חמאה מומסת, סוכר ומלח. מוסיפים את החלב ומערבלים באמצעות מערבל עד קבלת בלילה סמיכה ללא גושים.מניחים את הבצק בקערה מכוסה במקום חמים ל- ½ שעה.
2. שופכים באמצעות מצקת מהבלילה למחבת חמה ומשומנת היטב, לבלינצ'ס גדול יש לשפוך מצקת מלאה ולבלינצ'ס קטן יש לשפוך חצי מצקת.
3. הופכים את הבלינצ'ס באמצעות תרווד כאשר על פני הבצק מופיעים חורים.
4. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד לקירור הבלילות.
5. מעל כל עלה בליני מניחים כף מהמלית ומגלגלים לצורת סיגר ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
6. מניחים על נייר סופג, מקשטים עם בצל ירוק או עלי פטרוזיליה ומגישים חם.