שני חומרי הגלם שהכי מתאימים אחד לשני הם תפוחי אדמה וגבינות, וכך נוצרה מנת האוסורי:בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, הנאפה בתנור אבן. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד.
צ'יבורקי גבינות זוהי מנת רחוב אולטימטיבית המגיעה גם בגרסה הבשרית. בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, ירק, תירס וביצה קשה מגורדת, הנאפה בתנור אבן. אנחנו ממליצים לאכול אותו מיד כשהוא עוד קראנצ'י ופריך. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.
בכל שולחן גאורגי יש מנות פתיחה חובה ומנת הבליני גבינות היא אחת מהם בשולחן חלבי (מנה זו מגיעה גם בגרסה הבשרית.) חביתיות במילוי תערובת גבינות גאורגיות, המטוגנות בשמן עמוק. מומלץ לאכול אותם מיד כשהם עוד קראנצ'ים. מנה ראשונה נהדרת לנשנוש. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.
המאכל הלאומי של הגאורגים הוא החינקלי. כיסונים המקבלים באהבה את כל סוגי המילויים למינהם: חלבי, בשרי וצימחוני. כיסוני בצק ממולאים בגבינות גאורגיות ומבושלים במים. מוגשים בליווי שמנת חמוצה. רצוי להמתין 2 דק' לאחר סיום הבישול על מנת להמנע מכוויה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.
שילוב של גבינות ויין באירועים הפכו כבר מקובלים בישראל ובעיקר בזכות עלית המודעות לאיכויות התוצרת החקלאית. הגבינות מוסיפות גוון לטעם היין ומאפשרות לטעמים נוספים להתחזק עם השילוב ביניהם, ממש כמו בשר ויין. בנוסף לטעם המשתלב היטב, ידוע כי הצרפתים מקנחים את הארוחה עם גבינות ויין ולא סתם, הגבינות בשילוב היין מתעכלות היטב ומעניקות תחושה נוחה. כאשר מתכננים ארוחה של יין וגבינות ,מחלב צאן או בקר, חשוב להתאים בין הגבינות והיין
לקראת חג השבועות 2010 - חג החלב, מחלבת טרה מעלה השבוע קמפיין T.V רחב היקף בכיכובו של מנשה נוי להשקת שני מוצרים חדשים: גבינת קרם שמנת בטעם פלפל שחור גרוס וגבינה לבנה 5% באריזת 750 גרם. במסגרת הפעילות לחג, החברה תשקיע כ-3 מיליון ₪ אשר תכלול: השקת מוצרים חדשים, קמפיין טלוויזיה ומגוון פעילויות שיווק מיוחדות לכבוד החג