כללי מפתח לארוחת חג נכונה:
לא להגיע רעבים לארוחת החג. הרעב יוביל לתוצאה הפוכה - אכילה מהירה ומופרזת. כשעתיים לפני הארוחה איכלו משהו קל: מעדן דיאטטי או פרוסת לחם עם ממרח וירקות, כדי שלפני הארוחה תהיה הקיבה "רגועה". מומלץ לפתוח את הארוחה במרק. ניתן לאכול מרק יוגורט עם מלפפונים שהוא מרווה ודיאטטי לחלוטין- תוכלו להציע למארחים להכין אותו בעצמכם. שימו קצת מכל דבר שאתם רוצים, ואל תמלאו את הצלחת שוב לאחר שהתרוקנה. הגבינות הקשות שאוכלים בחג השבועות עשירות בקלוריות ובשומן. כיום ניתן לקנות גבינות קשות המכילות 5% שומן במקום 30%. עוגות הגבינה מאפיינות מאד את חג השבועות. בהכנת עוגות גבינה, מומלץ להשתמש בגבינות רזות עד כמה שאפשר, ומכילות סידן. גבינת ריקוטה, למשל, מכילה 5% שומן וכ- 1000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם. הגבינה מתאימה מאד לאפיה כך גם נחסוך קלוריות וגם נרוויח סידן. אפשר ורצוי לאפות גם עם גבינות רזות. כמו כן, אם במתכון מוסיפים שמנת לעוגה רצוי להעדיף יוגורט או שמנת קלה. חג שבועות הוא כידוע, חג חקלאי. זה הזמן להכין סלט גדול עם שפע ירקות או לאכול פרי טרי ובריא. מבחינה תזונתית, עדיף לאכול את הפרי מאשר לסחוט אותו או לאכול את הפרי מיובש. יחד עם זאת, חשוב לא להגזים בצריכה של פירות מפני שהם מכילים סוכר, בניגוד לירקות דלי הקלוריות. הפעילו שיקול דעת וזכרו ליהנות מהאוכל. ואם בכל זאת אכלתם יותר ממה שתכננתם - אל תכעסו ואל תשברו את הכלים. התחילו מחדש בארוחה מתוכננת כרגיל.