שיטה טיפולית אינטנסיבית. מביה"ח מזור בעכו נמסר כי, במסגרת תכנית Navigate במרפאת המעקב בביה"ח, יטופלו מטופלים אשר יופנו במצבים פסיכוטיים בשנה הראשונה למחלתם ממסגרות טיפול אחרות של קופות החולים, אשפוז פסיכיאטרי בבתי החולים הפסיכיאטרים ומחלקות פסיכיאטריות באזור הצפון וגם ממסגרות של טיפול יום\ אשפוז יום. הטיפול יינתן על ידי צוות רב מקצועי בביה"ח שהשתתף בסדנאות הדרכה על ידי צוות מומחה ומבוסס על פרוטוקולים מובנים אך תוך כדי התאמה אישית ותרבותית למטופל ולמשפחתו.
סגנית מנהלת ביה"ח מזור בעכו ד"ר לורה שרוני, מסבירה כי "הטיפול שם דגש על יצירת קשר עם המטופל, קבלת החלטות משותפות עמו על כל מרכיבי הטיפול והשיקום, מתן פוקוס על בניית חוסן וחוזק המטופל והתייחסות למשפחה כמרכיב קריטי בהתערבות ובטיפול. הטיפולים כוללים טיפול תרופתי מותאם אישית, תכנית התערבות משפחתית למען התמודדות עם התקף פסיכוטי ראשוני כמשבר כלל המשפחה, אימון ופיתוח חוסן אישי וליווי לקראת תעסוקה והשכלה נתמכת ".
חשוב להדגיש כי המדובר בשיטה טיפולית המבוססת על עקרונות של טיפול אינטנסיבי, ארוך טווח ורב מקצועי, אשר שם במרכז את המתמודד עם המטופל ומשפחתו, החוויות שלהם, הצרכים שלהם ושיתוף הפעולה שלהם בטיפול הניתן במטרה להחזיר את המתמודד לחיים רגילים ככל הניתן במסגרת המשפחה והקהילה. מדובר בטיפול בעל עקרונות חדשנים אשר רק לאחרונה החל להיות מופעל בארץ, כאשר בשלב זה קיימות שתי מרפאות בלבד בארץ שבו היא מופעלת, אחת באזור המרכז ואחת באזור ירושלים .
במרפאת המעקב בביה"ח מזור בעכו, הפרויקט יתחיל לפעול בצורה סדירה בתחילת שנת 2018 אך כבר כיום ניתן להפנות נבדקים לבחינת התאמתם לכניסה לטיפול המשולב . הטיפול הוכנס והותאם לאוכלוסייה המקומית בישראל ומופעל על ידי קרן לזלו נ. טאובר והעמותה ע"ש משה הס בהנחיית הצוות המורכב ממובילים בתחומם פרופ דויד רועה, ד"ר פאולה גרבר-אפשטיין וד"ר מקס לכמן. יצוין עוד כי, במחקר אשר בוצע בארה"ב בשיטה זו על אוכלוסיית מטופלים במרפאות ציבוריות דומות לאלו הקיימות בארץ נמצאה עליה באיכות החיים, עליה במידת היענות לטיפול ושיפור במדדי המחלה השונים.