טכנולוג מזון הוא אדם אשר רכש ביושר את התואר שלו בהנדסת מזון או בתחום מדעי המזון. אחד מהיתרונות שהכי בולטים הוא ההבנה המקצועית תוך גדי הבטחה של איכות ובטיחות של המזון במפעלים אל מול הדרישות של חברות ההתעדה כמו, מכון התקנים, IQC ועוד כל מיני מכוני ההתעדה, אשר כולל בתוכו כמובן את משרד הבריאות. כאשר סוקר מאחד ממכוני ההתעדה המרובים או מפקח מטעם משרד הבריאות מגיע אל מבדק, יש לו דרישות גם מהבחינה של התשתיות וגם מהבחינה של הניהול של המערכת איכות והבטיחות של המזון אשר לא תמיד מובנות לכל קהל הלקוחות או לאדם שהוא מחוץ למקצוע. טכנולוג המזון ידע לזהות ולהבין בצורה מרבית את הפערים אשר קיימים כאשר הוא מגיע אל המפעל או אחרי הדרישות אשר עולות בגלל הביקורת או המבדק החיצוני, גם מהבחינה של התשתית וגם מהבחינה של מערכת האיכות והבטיחות של המזון, ולהעניק מענה מקצועי אשר מקשר בין הלקוח אל מכון ההתעדה או משרד הבריאות.

קרדיט תמונה FREEPIK
קרדיט תמונה FREEPIK

 

תקנים ומערכות איכות אשר קיימים בתחום המזון

ISO 9001 , זה הוא תקן אשר מיועד לשמירה על המערכת של ההבטחה של האיכות אשר היא נאותה שתוודא שהמוצר או השירות של המפעל הנ"ל''ל יעמדו בכל הקריטריונים הכי חשובים תוך כדי השגת איכות גבוהה של מערכת הניהול גם במפעל וגם במוצרים. HACCP זוהי מערכת או שיטה אשר נועדה לקיים בטיחות במזון באמצעות 7 עקרונות עיקריים. המערכת הזאת נועדה לזהות נקודות מאוד חשובות בכל התהליך של הייצור אשר מורידות את הסיכונים הקיימים שיש במוצר המזון. יש מזונות אשר עלולים לגרום לחנק, הרעלה או זיהום חיידקי בכל האוכלוסייה וסכנה תזונתית רבה אצל אנשים אשר סובלים מאלרגיות שונות למזון.

מה המקום של הלקוח אל מול היועץ?

ללקוח יש מקום חשוב מאוד בכל התהליך ובשמירה על המערכת של האיכות והבטיחות הגבוהה במפעל שלו. טכנולוג מזון עוזר בקידום כל התקנים ויודע בצורה הכי מקצועית איך לשפר את המערכת של הבטחת האיכות, יודע לזהות את כל הפערים שקיימים בין המצב של העסק לבין הדרישות של התקן, גם מבחינה של תשתיות וגם מבחינת הניהול השוטף של המחלקה להבטחת האיכות של הלקוחות.

גרינברג מהנדסים

בתור יועצים אנחנו יודעים לכוון את ההנהלה של המפעל אל נותני השירות הכי מקצועיים מתוך היכרות מלאה, גם אם זאת חברת ניקיון אשר מבצעת הדרכה אל הלקוח על ביצוע של ניקיון תקין למפעל מזון שלו בשביל למנוע גדילה של חיידקים, זיהומים ולכלוכים, וגם אם זאת חברת הדברה אשר תדביר מזיקים במפעלים של הלקוחות, כמו כן, יש התייחסות גם לאדריכלים אשר יודעים להקים תוכניות אדריכליות לכל מיני מפעלי מזון ולהתאים אל הדרישות של התקנות של משרד הבריאות ואפילו נותנים שירותי מעבדה בעזרת המעבדות המקצועיות שיש בארץ אשר מוסכמות לביצוע הבדיקות של המזון.

עדכונים אחרונים

קרדיט תמונה FREEPIK

ההבדל בין סוגי עדשות מגע – איך לבחור את המתאימה ביותר

עדשות מגע הן פתרון נוח ואסתטי לבעיות ראייה – אך לא כולן מתאימות לכל אחד. כך תבחרו נכון…
קרדיט תמונה FREEPIK

הולכים לאיבוד בחנות? המדריך המקוצר לסוגי מוצרים לילדים שבאמת צריך

מכירים את הרגע הזה? אתם נכנסים לחנות מוצרי תינוקות ענקית, והעיניים שלכם מתחילות להתרוצץ.…
קרדיט: gpt

iCab משנה את כללי המשחק: הדרך החכמה והמשתלמת להגיע לנתבג

עבור רבים מאיתנו, היציאה הבאה לחופשה מתחילה הרבה לפני שהמטוס ממריא. היא מתחילה ברגע שבו…
קרדיט: אקווה פלוס

תחזוקת בריכה בחורף: מדריך מקיף לשמירה על איכות המים והציוד

עם תום עונת הקיץ והגעת החודשים הקרירים, מתעוררת השאלה לגבי הטיפול הנכון בבריכה הביתית.…

כך ביטוח ועדי בתים משותפים יכול לשדרג את ניהול המבנה שלכם

בניהול מבנה משותף, ביטוח ועדי בתים משותפים הוא כלי מרכזי לשמירה על יציבות כלכלית והגנה על…
קרדיט תמונה FREEPIK

הלוואה לעסק - כלי מימון שיאפשר לעסק שלכם לצמוח

בניהול עסק בעידן של היום, ניהול נכון של תזרים המזומנים הוא קריטי להצלחה. לעיתים,…