תביעת זכויות ממשרד הביטחון – מאיפה מתחילים?
רגע לפני שניגשים אל עורך דין לצורך תביעה או בירור מול אגף השיקום חשוב להבין מהו ומי זכאי לזכויות מאגף זה. אפשר לקבל מידע דרך אתר זכויות אגף השיקום אך כדאי גם להבין מעבר לכך. אגף השיקום הוא גוף פורמלי ציבורי שההתנהלות שלו היא מול חיילי חובה בשירות סדיר, אנשי קבע, אנשי המשטרה, השב"ס, וכל אדם שעובד במשרד הביטחון ובמשרד ראש הממשלה. עם השנים ובעקבות לא מעט אירועים שקרו במדינה הורחבה אחריות משרד הביטחון גם לנפגעי פעולות טרור ופעולות איבה ואף למתן זכויות למשפחות השכולות לקרבה ראשונה.
כאשר מדובר על נכי צה"ל, מדובר על אנשים הזקוקים לקבלת זכויות אגף השיקום בשל בריאות שנפגעה עקב שירות בצה"ל. או גם בכל מוסד אחר מטעם משרד הביטחון בו עבדו. הזכויות הללו מסייעות לקבל תגמולים ופיצויים המסייעים לשיקום, ובכלל, לחיים נורמטיביים ומכבדים יותר. היתרון המשמעותי כשמדובר על זכויות אגף השיקום הוא טיפול ישיר מול משרד הביטחון. כמובן, שכל מקרה הוא אינדיבידואלי וחשוב לזכור זאת.
מדוע ליווי של עורך דין בתהליך קבלת זכויות אגף השיקום הוא חשוב?
כל אדם למעשה יכול להיכנס אל אתר זכויות אגף השיקום ולקבל מידע. אך הדרך מקבלת מידע ועד לפעילו בפועל מול משרד הביטחון היא ארוכה מאד. על פי חוק הנכים, ישנן תקנות המאפשרות קבלת מסלול ייחודי שיאפשר הכרה לקביעה של דרגת הנכות, ותוך כך, קביעת הזכויות. מסלול זה כמעט ומחייב ליווי מקצועי שכן לבצע אותו לבד עלול להיות מסורבל ומאתגר.
חשוב לדעת, אתר זכויות אגף השיקום הוא מאד נוח ואיכותי. יחד עם זאת, ישנם נכים המעוניינים בתביעת תגמולים על פי חוקים שונים כמו חוק ביטוח לאומי, חוק לנפגעי תאונות או פקודת נזיקין וללא ספק בסיטואציות האלו חשוב מאד שיהיה עורך דין מקצועי לליווי אישי לקבלת תוצאות מיטביות.