internet-loveהאהבה במאה העשרים ואחת נעשית יותר ויותר דיגיטאלית. האינטרנט הפך לפלטפורמת המפגש העיקרי בין בני אדם ברחבי תבל, ואדריכלי אתרי ההיכרויות והרשתות החברתיות הוכתרו כשדכנים המוצלחים ביותר. לרגל יום האהבה הנערך כבכל שנה בט"ו באב, נחשפים לראשונה שני יזמים ישראלים צעירים האחראים לפריחת שלושה אתרי ההיכרויות ייחודיים, מובילים ופופולאריים בישראל ובעולם

כלים
דניאל ברוניצקי ויובל כץ הקימו בשנת 2003 את שידייט – אתר ההיכרויות לנשים האוהבות נשים בישראל. את האתר מנהלת טלי בינדר, אחת מהדמויות המרכזיות והמשפיעות בקהילה ההומו-לסבית הישראלית.

בינדר, שהכירה את זוגתה דרך האתר, מגדירה את שידייט כ"אבן דרך הכרחית, תחנת חובה לכל מי שרוצה נגיעה כלשהי לקהילה הלסבית, אם אלה לסביות, דו מיניות, או כאלו שרוצות רק להתנסות ("עוד לא החלטתי" כהגדרת האתר)". לדבריה האתר מאפשר כניסה חלקה לעולם הקהילה, כאשר כל גולשת מגדירה את קצב החשיפה וההיכרות שלה באופן פרטני ואישי.

'שידייט', האתר שהיה חלוץ בתחומו, הפך לאיטו לקהילה שוקקת ומשמעותית, ולכוח מוביל בקהילה הלסבית הישראלית, האחראי ללא מעט חתונות וילדים מבנות הקהילה. האתר מארח בימים אלה 25 אלף גולשות ייחודיות מדי חודש, ומתהדר במערכת סינון מבוססת IP נגד מתחזים שאינן נשים. האתר גם מספק לכלל הגולשות מערכת תכנים עמוסה ואיכותית.

"כל אתר היכרויות טוב, מקים סביבו קהילה שוקקת, אשר מקיימת פעילויות יזומות רבות ומגוונות" אומר דניאל ברוניצקי. "בשידייט מתקיימות אחת לחודש מסיבות שיוזמות גולשות באתר, וכן ערבי תרבות ואירועים נוספים". שידייט לא מיועד רק להוות פלטפורמה להיכרויות. יש בו גם פורומים שוקקים בנושאים הקרובים ללב הקהילה, וכן מגזין מקוון ובו מוצגות בכל חודש כתבות רבות ומגוונות.

אהבה אינסופית לאנשים בעלי מוגבלויות

ההצלחה של שידייט, דחפה את שני היזמים הצעירים לשוק העולמי. בשנת 2006 הקימו השניים את אתר ההיכרויות Dating4disabled.com, אשר חרט על דגלו להוות בית לבעלי מוגבלויות מכל חלקי העולם המחפשים זוגיות. אתר ההיכרויות הבינ"ל הזה מהווה היום, לאחר 4 שנות קיומו, בית ל-70 אלף גולשים מכל העולם, ובכל חודש אחראי לפחות לחתונה אחת. את האתר מנהלת מריל קפלן.

"את הרעיון להקמת האתר קיבלנו לאחר שקראנו כתבה על בעלי מוגבלויות ועולם העבודה, ועל אפשרויות התעסוקה המרובות שרשת האינטרנט מאפשרת לאנשים בעלי מוגבלויות בכל העולם" אומר יובל כץ. לדבריו, בכתבה דובר רבות על הצורך של אנשים בעלי מוגבלויות להתערות בחברה, להכיר חברים ולמצוא אהבה.

גילינו שהנישה הזו של היכרויות בין בעלי מוגבלויות מאד מוזנחת ברשת, ומשם ועד להקמת האתר, היה רק עניין של זמן. "ההצלחה של האתר רק מעידה על איזה צורך אדיר הוא עונה" אומר יובל.

חלום ישראלי: להביא ילד

ההצלחה של אתר בעלי המוגבלויות הציבה את ברוניצקי וכץ בשורה הראשונה בעולם בין מקימי אתרי היכרויות ואתרים מורכבים נוספים. הפרויקט הבא אותו סימן הצמד היה שוב אתר היכרויות, אך כזה שעוד טרם נראה בישראל. האתר תוכנן כך שיענה על צורך ישראלי המחריף משנה לשנה: הצורך במציאת בני זוג להבאת ילד לעולם שלא במסגרת משפחה נורמטיבית.

אתר גו-בייבי הוקם לפני שנתיים, ומטרתו הפגשת ישראלים וישראליות למטרת הבאת ילד לעולם שלא במסגרת משפחתית רגילה. "הבאת ילדים לעולם מהווה את אחת מתחנות היסוד של הישראליות" אומר דניאל ברוניצקי. "ומעטים מאד הישראלים שמוכנים לוותר על התענוג בגידול ילדים" אומר יובל כץ.

לדבריהם, קהלים רחבים ומגוונים המחפשים פרטנר להבאת ילד, החל מזוגות חד מיניים, משני המינים, דרך נשים בגילאי ה-30 ומעלה שחשות שהשעון הביולוגי שלהן פועל לא לטובתן, וגברים רווקים שלא מוכנים לעבור את החיים ללא ילד משלהם.

כל הקהלים הללו חיפשו עד לא מזמן פלטפורמה ממשית או וירטואלית להגשמת חלומם, אך לא מצאו לה פתרון הולם. הפתרון שמספק אתר גו-בייבי מאפשר לגולשים המחפשים פרטנר להבאת ילד לעולם, להגדיר באופן מדוייק ופרטני מה הם מחפשים, וגם למצוא את מבוקשם.

"במקום להסתמך על היכרויות דרך חברים ומפה לאוזן, האתר מאפשר פניה למאות מועמדים פוטנציאליים במקום אחד, דבר המאפשר תהליך בחירה הרבה יותר מהיר ויעיל" אומר יובל כץ. "כמו כן, באתר עומדים לרשות הגולשים שירותי ייעוץ ושירותים משפטיים המסייעים להימנע מתסבוכות משפטיות, העלולות לעמוד בדרכם של השואפים להביא ילד לעולם". לדברי ברוניצקי וכץ, האתר גו-בייבי מסתמן כהצלחה גדולה בגלל שלל הפתרונות שהוא מאפשר לגולשים הישראלים.

"עד לשנים האחרונות, עמדו לרבים מהזוגות הפונים לאתר היו שתי אופציות לבחירה, ששתיהן היו מלאות בבעיות: האחת - פניה לאימוץ, והשנייה פנייה לבנק הזרע". אומר יובל. לדבריו, סיטואציית האימוץ היא בעייתית לא רק בישראל, אלא בכל העולם, קל וחומר עבור רווקים או זוגות חד מיניים. הרקע הסביבתי, הנפשי והגנטי ממנו מגיעים הילדים לאימוץ - לא תמיד יכול להיבדק לעומק. הדבר יוצר קשיים רבים, חששות וגם גילויים כואבים ואכזבות קשות.

גם אימוץ וגם היעזרות בבנק הזרע גוזרת על רוב הילדים לגדול בבית חד הורי. מחקרים רבים שנערכו בעולם מצביעים על קשר ישיר בין חד הוריות לעוני, לפגיעה בחינוכו של הילד, בהישגים האקדמאיים שלו ובבריאותו. על כן, פנייה למציאת פרטנר שיסייע בגידול הילד, היא דרך אידיאלית עבור שני ההורים, ועבור הילד עצמו – כאשר ההורים מנועים מלקיים אורח חיים משתף. בשל כך נמצא הפתרון של אתר גו בייבי כל כך פופולארי ושמיש עבור כל כך הרבה גולשים.

אתר גו-בייבי הוקם רק בשנת 2008 וגולשים בו כ-15 אלף גולשים מידי חודש. הוא אחראי על לפחות 5 ילדים, ונחשב לאתר הפופולארי והאיכותי ביותר בישראל למציאת פרטנרים לגידול ילדים בתא שאיננו משפחתי.