אובדנות

(גוף - נפש)

משרד העבודה והרווחה פותח שמונה מרכזים למשפחות נפגעות אובדנות שר העבודה והרווחה חיים כץ: "אנו מצווים לקדש את החיים ולעשות את המירב על מנת למנוע מצבי אובדנות.

(דופק החינוך)
החל מהשנה יקבלו מתנדבי שנת השירות כלים למניעת אובדנות. צילום: המחנות העולים

בתמיכת משרד הבריאות ומשרד החינוך, החל מהשנה יקבלו מתנדבי שנת השירות כלים למניעת אובדנות ויוכשרו במסגרת תכנית מיוחדת - 'שומרי הסף'. מועצת תנועות הנוער המובילה את המהלך: "רואים בכך צעד ראשוני שיכול להציל חיים של בני נוער וילדים."

(דופק החינוך)
בתנועת הנוער המחנות העולים מכשירים מזה חמש שנים את המדריכים והרכזים למנוע את ההתאבדות הבאה

בתנועת הנוער המחנות העולים מכשירים מזה חמש שנים את המדריכים והרכזים למנוע את ההתאבדות הבאה: "צריך לשבור את קשר השתיקה ביחס לאובדנות בני נוער וצעירים, לקחנו על עצמנו למנוע את הטרגדיה הבאה".

(בארץ)

משרד העבודה והרווחה פתח באמצעות עמותת "אנוש" שני מרכזי סיוע למשפחות שחוו אובדנות בתל אביב ובחיפה. בישראל מתים כ-550 בני אדם בשנה כתוצאה מאובדנות, נתון המשקף אלפי בני משפחה – הורים, בני זוג, אחים וילדים המצטרפים מידי שנה למעגל המשפחות שחוו מקרה אובדנות. כחלק מהתוכנית הלאומית למניעת אובדנות בהובלת משרד הבריאות, משרד הרווחה הקים ופיתח את תכנית "מיתרים", באמצעות עמותת "אנוש", המפעילה שני מרכזי סיוע אזוריים בתל אביב ובחיפה

(דעות)

לא מדברים על זה! בתי הספר בארץ מתחמקים מהנושא, מטאטאים אותו מתחת לשטיח, מתעלמים מקיומו. ממצאי מחקר מעידים כי 10% מתלמידי התיכון בארץ (כ-35,000 תלמידים!) ניסו להתאבד. נסו רק לחשוב אם זה מספר התלמידים שניסו להתאבד, כמה תלמידים חשבו על התאבדות ועוד לא מימשו את כוונתם... ממצאים אלה מחזקים תחושה גוברת והולכת בקרב אנשי המקצוע שרק פתיחות גדולה יותר של מנהלי בתי הספר ונכונות להתעמת מול הנושא הקשה של מצוקה ואובדנות של בני נוער עשויים לשנות את המצב