עצרת חירום כנגד הצעת חוק ועדות הקבלה התקיימה היום (רביעי) אחר הצהריים בשדרות רוטשילד בתל אביב. העצרת התקיימה מול מוזיאון העצמאות, בו התרחשה הכרזת המדינה, והשתתפו בה כ- 200 אזרחים מודאגים ופעילי תנועות הנוער השומר הצעיר והנוער העובד והלומד.
העצרת התקיימה לקראת אישורה הצפוי של הצעת החוק בכנסת ביום שני הקרוב. אם יעבור החוק בקריאה שנייה ושלישית, יוכלו יישובים קטנים להפלות ערבים, אשר כנגדם מכוון החוק, וקבלתם לישוב תישלל. בתוך כך, יופלו גם בני מיעוטים אחרים, כגון מזרחים או אתיופים, שלא יתקבלו ליישובים מבוקשים אלה, תוך שימוש בקריטריון המעומעם של "אי התאמה חברתית-תרבותית".
בעצרת קראה השחקנית וכלת פרס ישראל חנה מרון את המכתב ששלח האמן דני קרוון לחברי הכנסת היום. בדבריו בעצרת עמד ד"ר הני זוביידה על הגזענות הכללית שבנוסח החוק, והשווה אותו לדרום אפריקה, שם אנשים רוצים לגור ליד אנשים 'כמונו', עד שבסופו של דבר רוב האזרחים הופכים להיות 'לא כמונו'. הסופר יורם קניוק הוסיף ואמר כי "מדינה שמעבירה חוקי גזע, אין לה זכות קיום".
יו"ר סיעת מרצ, חה"כ חיים אורון אמר בנאומו כי "הכנסת עוברת ימים שחורים, בהם גם חוק גזעני כזה עלול לעבור כאשר רק מר"צ, חד"ש והסיעות הערביות מתנגדות לאסון הגזעני הזה". חבר הכנסת לשעבר אורי אבנרי המשיך קו זה באומרו כי "זהו רק אחד מתוך סדרה של חוקים מתועבים שמביאה עלינו הכנסת, שם יושב היום פשיסט מוצהר, שהוא תלמידו המוצהר של הרב כהנא. היום, תלמידו של כהנא הוא מלך הכנסת, לעומת מורו, שכאשר נאם היו יוצאים כל חברי הכנסת את אולם המליאה. זוהי רק דוגמא אחת להידרדרותה של הכנסת, בה מתקיימת היום תחרות מי יגיש את החוק הגזעני הבא. הגזענות כה עמוקה, עד שאנשים כלל לא יגיעו לועדות הקבלה אם יחתמו אבו-מחמוד או בוזגלו."
בין הדוברים הנוספים בעצרת: ד"ר יפעת ביטון ופרופ' יוסף אגסי. בסיום העצרת קרא הסופר ספי רכלבסקי, מיוזמי העצרת, את העצומה ששלחו אנשי הרוח לחברי הכנסת (מצ"ב), תחת הכותרת "עיצרו את החרפה". כמו כן, הוא הוסיף ואמר כי זהו "החוק גזעני והנתעב מבין החוקים הגזעניים שניפקה הכנסת בתקופה האחרונה".