'אדם טבע ודין' ועמותת 'אדם וים' פנו לאחרונה למנהל מקרקעי ישראל ודרשו לקבל את הנימוקים שעמדו בבסיס החלטת המנהל לשווק קרקע על שפת אגם הכנרת, תוך מתן לגיטימציה לייבוש חלק מהימה. הפנייה למנהל מקרקעי ישראל באה לאחר שנודע כי החלו עבודות לייבוש שטחים באגם כנרת, כדי לייצר רצועת חוף מלאכותית שתשמש כחזית עבור בית מלון חדש, בקרקע ששווקה לחברת "אלביט הדמיה" בבעלות איש העסקים מוטי זיסר בחודש יולי 2007

כלים

בפנייה למנהל מקרקעי ישראל ציינו הארגונים כי אמנם העבודות בשטח מתבצעות על פי תוכנית ישנה מאוד אשר אושרה טרם כניסתו לתוקף של חוק החופים, אך הוסיפו כי לו הייתה התכנית מקודמת כיום, לא הייתה מקבלת את אישורם של מוסדות התכנון: "על אף שעבודות אלו מתבצעות לכאורה על פי תכנית בנין עיר שאושרה בטרם כניסתו לתוקף של חוק שמירת הסביבה החופית...אנו מוטרדים מהקלות שבה מינהל מקרקעי ישראל, המוגדר כנאמן של הציבור כולו לקרקעות המדינה, כפי שנקבע במפורש בפסיקה, משווק חלקים מאגם כנרת וחופיו על מנת לייבשם ולאפשר בהם בנייה אינטנסיבית", צוין במכתב.

לדברי עו"ד קרן הלפרן-מוסרי, ראש תחום קהילה וסביבה ב'אדם טבע ודין': "אין צורך להכביר במילים על חשיבות שלמותה של ימת כנרת למשק המים הישראלי, והמצב האקולוגי-סביבתי הרגיש שבו היא נמצאת בעקבות שאיבת היתר ומשבר המים ארוך השנים. הפרת השטח הנדון בנסיבות כאמור, מעלה חשש רציני שכל פעילות בו עלולה לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בסביבה החופית".

בנוסף, ארגון 'אדם וים' פנו במכתב לשר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, בבקשה שיפעיל את סמכותו להפסקת העבודות מהסיבות שהוזכרו.

גל סילברמן מ'אדם וים': ''מדובר בתכנית פוגענית לסביבה ולציבור שלא הייתה מאושרת כיום בועדות תכנון. בנוסף, בשנתיים האחרונות מאז יציאת חוק הסדרת חופי הכינרת החלו הרשויות להנחיל בכינרת נורמות חדשות ומבורכות בעניין שימור קו החוף, כולל חסימת הגישה לכלי רכב מחשש זיהום קו אגן הכינרת.

"נוצר כאן מצב אבסורד בו יד אחת של המדינה מכוונת לשימור והיד השנייה מאפשרת ליזם לבנות מלון קומפלט על קו החוף עם חזית טיילת על ייבוש מלאכותי. אין מניעה לפתח את התיירות והתעסוקה בטבריה והפיתרון הוא -בניית המלון מעבר לכביש ולא במקרה הוראות תמ''א 13 מאפשרות זאת״.