פרויקט חדש של עמותת "בית מוריה" יסייע לבתי ספר בבאר שבע בהקמת גינות אקולוגיות שאותן יטפחו התלמידים ובהן ילמדו על ערכי יהדות וסביבה. הסנונית הראשונה החלה בשבוע האחרון בבית הספר "חזון עובדיה"
בימים אלה הוחל בהפעלתה של תוכנית ניסיונית חדשה, במסגרתה יוקמו גינות אקולוגיות במוסדות חינוך ברחבי העיר. יוזמת התוכנית היא קרן אספר והתכנית תופעל על ידי בית מוריה, בשיתוף עם עיריית באר שבע, הג'וינט, הקק"ל והמשרד להגנת הסביבה.
מטרת התוכנית היא להקים גינות אקולוגיות בבתי ספר בעיר, שאותן יקימו ויטפחו התלמידים עצמם. במסגרת זאת ילמדו התלמידים על תזונה, חקלאות, איכות הסביבה ואקולוגיה, תוך מתן דגש על המקורות היהודיים בנושאים אלה.
העבודה עצמה תחבר את התלמידים לשורשיות ולאהבת הארץ ותוסיף צבע ירוק לסביבה הבית ספרית. בהמשך צפוי הפרויקט להתרחב ולשלב עבודה משותפת של התלמידים יחד עם הוריהם, על פי מודל שכבר פועל במרכז "ויניפג לסביבה קהילה ומורשת" בשכונה י"א בעיר.
הגינה הראשונה הוקמה בבית הספר היסודי "חזון עובדיה". לאחרונה התקיים במקום טקס פתיחה חגיגי בהשתתפות רם חדד, מנהל ביה"ס, שמעיה ברקוביץ, מנכ"ל בית מוריה ויאיר קמייסקי מהג'וינט. במהלך הטקס שתלו תלמידי בית הספר את הגדר החיה שתקיף את אזור הגינה ובמהלך הימים הבאים ימשיכו הילדים בעבודות טיפוח ופיתוח הגינה וישתלו את הערוגות. הגינות יכללו צמחי תבלין ומאכל, ערוגות ירקות וערוגות חקר אשר ישמשו ללימוד והשוואה.
רם חדד, מנהל בית הספר חזון עובדיה מברך על הפרויקט הייחודי לו הוא שותף. לדבריו, "פרויקט זה מהווה חלק מהפרויקטים החינוכיים – ערכיים שאנו מפעילים בבית הספר, ואין לי ספק כי למידה בצורה חווייתית, דרך העשייה בגינה, יגבירו את המודעות לכלל הערכים אותם אנו מבקשים להקנות לתלמידינו".
שמעיה ברקוביץ, מנכ"ל בית מוריה, מציין שמעבר לערכים הסביבתיים והקהילתיים, החשובים כשלעצמם, התכנית תפגיש את התלמידים והוריהם עם המקורות היהודיים העוסקים בנושא ותוסיף קומה נוספת של חיבור לאדמת הארץ ולמצוות הקשורות אליה.
עמותת "בית מוריה" פועלת מזה כ - 19 שנה בעיר באר שבע ומקיימת מגוון רחב של תוכניות חינוכיות ופעילות קהילתית לכלל האוכלוסייה. כיום למעלה מ- 15000 תושבים נהנים משירותים ופרויקטים ייחודים שמפעילה העמותה בקרב ילדים בסיכון, קשישים, עולים חדשים, נזקקים, אוכלוסיות מורכבות ועוד.
הגינה האקולוגית היא חלק מתפיסת העולם הקשורה בבריאות ובאכילת מוצרים טבעיים שלא זוהמו על ידי חומרי הדברה. מטרת הגינון האקולוגי הינה שמירה על איכות הסביבה, תוך שימוש בחומרים אורגניים וניצול מינימאלי של משאבים שונים כגון כמויות המים להשקיה, חשמל, דשן ועלויות תחזוקה.