תערוכה חדשה בסימן 40 שנה לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב: "הזקן": דוד בן גוריון ומורשתו בראי האמנות בישראל, בה ישתתפו לא פחות מ-60 אמנים שיציגו 100 עבודות, שתיפתח ב-27 באפריל 2010 באוניברסיטת בן-גוריון. התערוכה, שתתפרש על פני שני מוקדים ברחבי הקמפוס הדרומי-גלריית הסנאט, מרכז המבקרים ע"ש ג'ורג' שרוט, גלריה ע"ש אברהם ברון בספרייה המרכזית ע"ש ארן, נאצרה על ידי פרופ' חיים מאור וסטודנטים/יות בקורס אוצרות שבהנחייתו

כלים

בין האמנים המשתתפים בתערוכה (חלקם זוכי "פרס ישראל"): אבישי אייל, אבנר כץ, אורי ליפשיץ, אורי פינק, בנו רותנברג, דוש (קריאל גרדוש), דוד טרטקובר, דוד פרלוב, דוד רובינגר, דן רייזנר, חאדר ואשח, חיים מאור, חנוך פיבן, יאיר גרבוז, יעקב אגם, מוטי מזרחי, מושיק לין, מיכה ברעם, מישל קישקה, משה גרשוני, פאול גולדמן, פאריד אבו שאקרה, פנחס ליטבינובסקי, ראובן רובין ואחרים.

פרופ' מאור: "התערוכה בוחנת את ההתייחסות של אמנים ישראלים שונים אל דמותו של בן גוריון כאדם, כמנהיג וכמיתוס. לצד מנסחי הקול ההגמוני, הרשמי, הממלכתי, ניתנה במה גם לרב-קוליות חדשה ושונה - קולות ה'אחרים'. אל מול ספקטרום הייצוגים הנע בין "הזקן" הארכאי לבין "בן גוריון שלי"(My BG) ה"קוּלִי", הצופים בתערוכה מוזמנים לבחון ולגלות מהו ומיהו בן גוריון עבורם כיום", שכן העיסוק העכשווי בדמותו של האיש שעל שמו נקראת האוניברסיטה רלבנטי היום מתמיד".

מתוך עמדה א-היררכית, התערוכה מפגישה זה לצד זה מדיומים מגוונים מתחומי התרבות החזותית: רישום, ציור, פיסול, צילום, כרזות, קומיקס, קריקטורות, קולנוע, וידאו ומיצג. באמצעות המדיומים השונים דנים האמנים ובוחנים את דמותו הרבגונית של המנהיג בהיבטיה השונים, כולל השוליים והמוזרים ביותר. לצד תיאורים דוקומנטריים, אובייקטיביים ככל שניתן, של דוד בן גוריון בשעותיו ההיסטוריות והגורליות או ברגעיו האינטימיים והאישיים, מוצגות עבודות אשר עוסקות בתיאורים מוקצנים, סובייקטיביים ואכספרסיביים, עבודות הנוקטות עמדה גלויה וישירה תוך ניתוץ המיתוס או בחינתו מחדש או תוך הצלבת הנרטיב ההיסטורי והסיפור האישי או המשפחתי של האמן.

במסגרת תערוכה זו מצטיירת דמות רבגונית וססגונית של בן גוריון. בעוד שחלק מהעבודות מציגות אותו כדמות הירואית, גדולה מהחיים, עבודות אחרות חושפות צד פגיע ואנושי שלו. אמנים רבים משתמשים בדמותו של בן גוריון על מנת להביע את עמדתם הביקורתית כלפי המציאות הישראלית העכשווית. למשל, "האיש העומד על הראש" המוצג בקריקטורות, פסיפס, ציור ופיסול מעלה שאלות לגבי הפער שבין ערכי הפשטות והצניעות של "פעם" לבין הנהנתנות ותרבות הצריכה של ימינו. עבודות עכשוויות בוחנות לרב באמצעות דמותו של בן גוריון, את דרך הגשמת החלום הציוני ואת שברו. למרות הביקורת על בן גוריון - המיתוס בראי ימינו אנו, עדיין דמותו, במסגרת תערוכה זו, מעוררת הערצה, ערגה וגעגועים למנהיגות אחרת ושונה ממה שיש היום.

בפתיחת התערוכה יישאו דברים: פרופ' רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה, פרופ' קטרין קוג'מן-אפל, ראש המחלקה לאמנויות, פרופ' חיים מאור אוצר התערוכה ונציגת הסטודנטיות בקורס אוצרות. כמו כן ייערך מיצג של האמן מוטי מזרחי ולהקתו.

התערוכה תוצג בגלריה לאמנות ע"ש אברהם ברון, בניין הספרייה המרכזית ע"ש זלמן ארן ובגלריית הסנאט במרכז המבקרים ע"ש ג'ורג' שרוט, שניהם בקמפוס ע"ש מרקוס באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

הגלריות פתוחות לקהל בימים א'-ה' בשעות 8.30-19.00, בימי ו' בשעות 8.30-12.30.

נעילת התערוכה: 8 ביוני 2010.

עדכונים אחרונים

ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…