המשרד להגנת הסביבה פותח את ההרשמה למערך הדיווח של פליטות גזי חממה. מנגנון זה נועד למגזר הפרטי ולתעשייה לפתח יכולות וכלים לחישוב פליטות גזי חממה. המנגנון הוקם בשיתוף עם מוסד שמואל נאמן בטכניון, יחד עם נציגים רבים במשק הישראלי ובניהם נציגים ממשרדי הממשלה הרלוונטים, חברות תעשייה ומהמגזר העסקי, חברות מענף התחבורה הציבורית, צה"ל וכן גורמים נוספים

כלים

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן : "מערך רישום פליטות גזי החממה יעזור לחברות להתקבל כשוות בשווקים הגלובאליים שכיום, מצפים מהגופים הכלכליים לגלות מחויבות למאבק בשינויי האקלים ולנקוט בצעדים לצמצום פליטות גזי חממה. שימוש במנגנון זה יתרום לחברות המצטרפות להפנים כי אפשר להתנהל אחרת מבחינה סביבתית, ולהרוויח מבחינה כלכלית, באמצעות התייעלות אנרגטית וצעדים נוספים שיביאו להפחתת הפליטות ולחסכון בכסף ובמשאבים. "

מנגנון רישום הפליטות של המשרד להגנת הסביבה בא להוות מערך מהימן ואחיד לדיווח ולרישום מצאי הפליטות ומהווה כלי חיוני לניהול, וכתוצאה מכך להפחתות, פליטות גזי חממה. בשנים האחרונות הוקמו ופועלים בהצלחה מערכי דיווח ורישום במספר רב של מדינות בעולם המותאמים לצרכים ולמאפיינים המקומיים של כל מדינה ומדינה.

חברה או ארגון המעוניינים להצטרף למערך, יידרשו לפעולות הבאות: מיפוי מקורות פליטות גזי החממה שלהם כתוצאה משימוש באנרגיה, שימוש בתחבורה ותהליכי ייצור אחרים; כימות היקף פליטות גזי החממה על בסיס שיטות חישוב מקובלות; העברת דיווח מסכם שנתי למערך הרישום.

מערך הרישום יפעל בשלב ראשון באופן וולונטרי והוא צפוי להיות מחייב בהמשך. מדינת ישראל חברה באמנת האקלים משנת 1996 ובפרוטוקול קיוטו לאמנה משנת 2004 ומחויבת למאבק בשינוי אקלים. בועידת האקלים שהתקיימה בקופנהגן בדצמבר 2009, הצהיר נשיא המדינה, מר שמעון פרס, כי ישראל תעשה את מירב המאמצים להפחית פליטות גזי חממה בשיעור של 20% בשנת 2020 (ביחס לתרחיש "עסקים כרגיל"). בימים אלה הממשלה נמצאת בתהליך של גיבוש תכנית לאומית להפחתת פליטות גזי חממה במסגרת היערכותה לשינוי האקלים הכולל בחינת הפעולות האפשריות להפחתת פליטות והמלצות על אמצעי מדיניות מושכלים להשגת יעד זה.