כלים

גיליון מיוחד של המגזין "עיניים" מתמקד בנושא הזבל והמחזור. מרטין וייל, פעיל מרכזי לשמירת איכות הסביבה, נבחר להיות עורך אורח

המגזין לילדים "עיניים" מוציא החודש (נובמבר 2011) גיליון מיוחד שנושאו "זבל" ועוסק בטיפול בפסולת ובזבל שאנחנו, בני האדם מייצרים.

המגזין האיכותי המיוחד יחולק הפעם גם לשרי החינוך והגנת הסביבה ומנהלי בתי ספר. העורך האורח מרטין וייל: "זהו גיליון חשוב לנוער שנרתם בשנים האחרונות לנושאי איכות סביבה"

מערכת המגזין לילדים "עיניים" מפרסמת החודש (נובמבר) גיליון מיוחד שמתמקד בנושא "זבל" ובטיפול והתמודדות עם פסולת, מחזור ושמירה על איכות הסביבה. המגזין היוקרתי יעשה דרכו החודש גם לשרי החינוך ואיכות הסביבה, למנהלי בתי ספר (על פי פניה) ולספריות במטרה להדגיש את חשיבות הנושא.

החידוש הפעם הוא בחירתו של ד"ר מרטין וייל, פעיל מרכזי לשמירת איכות הסביבה, כעורך אורח של הגיליון. אף אחד לא אמר לד"ר מרטין וייל להציל את חירייה, אבל זה מה שהוא רצה לעשות לאחר שפרש מתפקידו כמנכ"ל מוזיאון ישראל: להפוך את המזבלה של המדינה לפארק ענק בלב גוש דן.

לפני למעלה משנה גם יצא לאור ספרו של וייל "חירייה: על צחנה ויופי" שמתאר את מאבקו כדמות המפתח ביצירתו ובתכנונו של פארק אריאל שרון (חירייה) בטבורו של גוש דן. במאמר הפותח את הגיליון מסביר וייל: "עשרות אלפי אנשים בישראל עובדים באיסוף, במחזור ובעיבוד של זבל. הם עוזרים לנו לשמור על ארץ נקייה ולנצל את חומרי הגלם שבזבל כדי לחסוך וליצור מהם מחדש. לכן, בפעם הבאה שתראו משאית זבל ברחוב אל תגידו "איזה גועל" אלא "כמה אוצרות יש כאן".

בכתבה מיוחדת בגיליון מתאר ד"ר מרטין וייל כיצד ניתן לנצל הר זבל ענקי ולשלב בו אמנות מיוחדת עם תכנים אנושיים מרתקים. בדרך גם לומדים הקוראים על ההר שפולט מדי יום 30,000 מטרים מעוקבים של גז המספקים אנרגיה למפעל טקסטיל באזור ולתאורת לילה.

עוד בגיליון שיחה של תמיר ראונר העורך עם ילדים קוראי העיתון בנושא זבל, שיחה עם שלומי בוטל, מפנה אשפה מרמת גן, איך לא להיפגע מזבל הנמצא באינטרנט, אלכסנדר קוגן כותב על הפסולת בחלל ונופר ששון עופר מסבירה כיצד להכין דשונת (קומפוסט) מזבל. עוד בגיליון המיוחד כתבה של גיא שטיבל על מזבלות עתיקות, כתבה של עידית אלחסיד על אוספי האשפה של קהיר המכונים "זבאלין", כתבה של איגי ארם על תרבות הצריכה וכתבה של אלון אלירן על מחזור, מחדוש ומיעוט – שלושת הדרכים לטיפול בפסולת שאנו מייצרים. כמו בכל גיליון תמצאו גם את המדורים הקבועים: יש לי חידות, איש הפנדה, קוראי המגזין שמציירים ציורים ושולחים תצלומים, הקומיקס שאינו נגמר.

בעידן הטלוויזיה, האינטרנט והסלולר נדיר למצוא ילדים קוראים. אלא שעל פי מספר המנויים של המגזין לילדים "עיניים" מסתבר ש-11,000 ילדים מנויים מכל רחבי הארץ ממתינים ומייחלים מדי חודש להופעת גיליון חדש שמתרכז מדי חודש בנושא ייחודי. המגזין, שיוצא לאור משנת 1994, נולד כאחיו הצעיר של המגזין "משקפיים", מוציא לאור החודש את גיליונו ה-135 במספר.

'עיניים' הוא ירחון ייחודי ואיכותי, אינטראקטיבי ורב-תחומי המיועד לילדים בגילים שבין שש לשלוש עשרה. כל גיליון של עיניים מיוחד לנושא מרכזי אחד המטופל במגוון רחב של אופנים ונקודות מבט עם דגש על היבטים חזותיים מגוונים ושלל דרכי ביטוי כחידות, כתבות, מאמרים, קומיקס, סיפורים, בימות ליצירה ועוד. מטרת המגזין, המכיל 64 עמודי צבע בהדפסת כרומו איכותית ומוקפדת, היא לגרות את סקרנותם של הקוראים, לעורר בהם עניין ולהעשיר את הילדים בתחומי התרבות, המדע, האמנות, הטבע והיצירה.

המגזין "עיניים" ערוך, מעוצב ומופק בדמותו של תמיר ראונר, העורך הראשי, היוזם והבעלים המשותף עם קבוצת "הארץ". ראונר, 57, תושב שכונת בית הכרם בירושלים, נשוי ואב לשלושה, הוא בוגר המגמה לאמנות בבצלאל ובעברו יזם וערך את המגזין "משקפיים" במשך 9 שנותיו הראשונות. בתכנים המתפרסמים ב'עיניים' משתתפים טובי הכותבים המאיירים בישראל, צלמים ויוצרים מומחים וחוקרים בעלי שם בתחומם. התכנים במגזין מעובדים ומותאמים לילדים במטרה להרחיב את אופקיהם. בתקופה שבה העולם הולך ומתמסחר, 'עיניים' הוא כתב עת נועז אך חף מגימיקים, מרדיפה אחרי רייטינג, ולכן אינו פונה אל המכנה המשותף הנמוך שנתפס לעתים בטעות כ'טעם הקהל'. ב'עיניים' מאמינים שילדים והוריהם צמאים לתוכן איכותי, חינוכי וערכי.