"חייבים לעצור את הקידוחים בגליל המערבי עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מדי" כך אמר היום נציג החברה להגנת הטבע בוועדת הכלכלה בדיון על קידוחי הבצורת. היום ( שני, 17.5) קיימה ועדת הכלכלה בכנסת דיון על קידוחי הבצורת ומצב מאגרי המים, בעקבות הצעה לדיון מהיר של ח"כ דב חנין

כלים
בדיון אמר ח"כ חנין כי יש לקיים בדיקה רוחבית של כל קידוחי הבצורת, ולראות על איזה קידוחים אנחנו יכולים לוותר- וחייבים לוותר.

ראש רשות המים, פרופ' אורי שני אמר בתגובה כי בשנים האחרונות ישנה ירידה בכל המפלסים של האקוויפרים וזה מה שגורם לירידה בשפיעה של המעיינות. כמו כן הבטיח שני כי ההפקה מקידוחי שומרה, הפוגעים בנחלים הטבעיים, תופחת, ולעומת זאת ישנם קידוחים חדשים אשר יקיימו את נחלי הגליל המערבי טוב יותר. בנוסף אמר שני כי המכרז לחלוקת החסכמים הסתיים, לאחר תהליך ארוך ומסובך. במהלך הקיץ הזה יורכבו חסכמים בכל הבתים בישראל. המבצע אמור להתחיל בסוף יוני, ואמור להסתיים לקראת החגים.

משה פרלמוטר , רכז המים והנחלים של החברה להגנת הטבע, אמר בדיון: כבר הוכח כי הקידוחים הובילו להתייבשותו של נחל בצת בגליל המערבי.בינתיים הקידוחים נמשכים ועוד מקימים שני קידוחים חדשים, שמעמידים בסכנה ממשית מעיינות נוספים בגליל המערבי. באיזורים בעייתיים ביותר, כמו בגליל המערבי, חייבים לעצור את הקידוחים, זה לא מה שיפתור את משבר המים, זה רק מה שגורם לפגיעה בלתי הפיכה בטבע. נחל בצת כבר גוסס. הרפו מהנחלים. במקום לבצע קידוחים שמשמעותם לטבע ידועה, חייבים להמשיך, ללא הפסקה, את הקמפיין לחיסכון למים ולהתקנת החסכמים, משמעות החיסכון כ-20% מצריכת המים הביתית."

ד"ר אלון רימר מהמעבדה לחקר ה כנרת אמר: "ל כנרת יש קווים אדומים, גם לאקוויפר החוף, לאקוויפר ההר. מה עם הקווים האדומים של הגליל המערבי ושל הירדן? משם ממשיכים לשאוב.הטבע הוא הצרכן החלש ביותר".

לסיכום החליטה הוועדה לקרוא לבחון את כל קידוחי הבצורת ובמיוחד את הקידוחים בהם יש חשש לפגיעה משמעותית בטבע ולקרוא לרשות המים לקדם את נושא קמפיין החיסכון במים וחלוקת החסכמים.