כלים

מדענים מובילים בעולם ועטורי פרסים ירצו על מחקריהם החדשניים ופורצי הדרך בכנס בינלאומי בנושא: טקסונומיה, מגוון ביולוגי, השינוי הסביבתי העולמי הצפוי והשלכתו על החברה בישראל. בין המחקרים: הקשר בין אובדן המגוון הביולוגי לבין שכיחות תחלואה באדם; תגליות במחקר האוקיינוסים בעולם; היכן נמצאים בעולם המינים שעדיין לא התגלו; שימור בתי גידול בסכנת הכחדה. יום רביעי ב-2.5.12, בית התפוצות, אוניברסיטת תל אביב

השינוי הסביבתי העולמי מעורר דאגה בעולם בקרב קובעי מדיניות והציבור הרחב. מדענים נקראים פעם אחר פעם להציג את הידע המדעי והכלים לסייע בהתמודדות עם האתגר הזה, שיש לו השלכות מרחיקות לכת על החברה האנושית.

מדינת ישראל היא מדינה צפופת אוכלוסין, עם קצב גידול אוכלוסיה ופיתוח מהירים ביותר, המתקיימת באזור יובשני – ועל כן האתגרים הסביבתיים בישראל במאה ה-21 עצומים במיוחד. נחוץ ידע מדעי ומקצועי בכדי לאפשר לנו כמדינה לשמר את המערכות האקולוגיות של ישראל ואת תפקודיהן החיוניים למען כלכלת, רווחת ובריאות החברה בישראל.

כינוס בינלאומי שיתקיים באוניברסיטת תל אביב, יעסוק בנושאים אלה ואחרים, במטרה לבחון את מוכנות המדע בישראל להתמודדות עם אתגרי האלף השלישי בשימור, ניהול וניצול בר-קיימא של המערכות האקולוגיות ותפקודיהן. בכינוס ישתתפו מדענים מובילים מהארץ ומהעולם, אשר ירצו על מחקריהם החדשניים ופורצי הדרך.

בין הנושאים שידונו בכנס: הקשר בין אובדן המגוון הביולוגי לבין שכיחות תחלואה באדם (פרופ' אילקה הנסקי); גישה חדשנית לשימור בתי גידול בסכנת הכחדה (פרופ' אילקה הנסקי); היקף פערי הידע בתחום הטקסונומיה (היכרות עם מינים) בעולם והיכן נמצאים בעולם המינים שעדיין לא התגלו (פרופ' סטיוארט פים); תגליות במחקר האוקיינוסים בעולם ועל המגוון הביולוגי לצד יעדים ואתגרים בתחום (פרופ' ננסי נולטון); הישגים מחקריים חדשניים על שימוש באוספים של מוזיאונים לטבע לחיזוי השלכות של שינויים אקלים בעולם (פרופ' איאן אואן), ועוד.

הכנס נערך בשיתוף: היוזמה לטקסונומיה בישראל, המוזיאון הזואולוגי, משכן אוספי הטבע הלאומיים ע"ש שטיינהרדט, המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, משרד המדע והטכנולוגיה והאגודה לאקולוגיה ומדעי הסביבה. ובחסות האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים והמועצה להשכלה גבוהה בישראל.

עדכונים אחרונים

ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…