שטח הפרויקט הוא כ- 170 דונם והוא מיועד ברובו הגדול למגורים. תמהיל הבנייה : 120 יח"ד צמודות קרקע ועוד 212 יח"ד ב- 8 קומות מעל קומת עמודים. 20% מיחידות הדיור בפרויקט ייועדו לדיור בר השגה, עפ"י ההנחיות התקפות של משרד הפנים.
מבנה פיקוד העורף מיועד לשימור, וישולבו בו פונקציות ציבוריות ועסקיות שונות, ולידו יוקם מבנה חדש בן 9 קומות, המיועד לשימושי תעסוקה, מסחר ושטחי ציבור. בשטח מתקן האימונים לשעבר מתוכנן בית אבות / דיור מוגן, ובו 250 חדרים. בשטח זה תתאפשר גם הקמתם של מעונות סטודנטים.
בחלקו הדרום מערבי של הפרויקט מתוכנן פארק עירוני גדול, בשטח של כ- 34 דונם, שישרת את השכונה החדשה, וכן את תושבי השכונות הסמוכות. הפארק המתוכנן מתחבר אל רצועת טיילת עירונית המלווה את רחוב וייצמן, בכניסה הצפונית אל העיר, והנמשכת דרומה אל מרכז נס ציונה. בנוסף לשטחים אלו כוללת התכנית גם שטחים למבני ציבור, אשר ישמשו את צרכי החינוך לגיל הרך, התרבות והקהילה בשכונה החדשה. מבחינה תחבורתית מתוכננות שתי כניסות ראשיות אל השכונה, מכיוון רח' מרגולין בדרום ומכביש חדש מצפון למבנה פיקוד העורף, המהווה הרחבה של כביש הגישה הקיים. כמו כן מתוכנן חיבור תחבורתי משני אל גבעת הצבר בדרום מזרח.
במסגרת התכנון נערכו סקרים שונים, כולל סקר זיהומים היסטורי בשטח המגרש למבנה פיקוד העורף ושטח מתקן האימונים, וכן נערכה חוות דעת אקוסטית להשפעות כביש 412 (רח' וייצמן). בנוסף לכך נערך תיק תיעוד מקדים לשימור מבנה פיקוד העורף, סקר עצים ובדיקת השפעות תחבורתיות (בה"ת). כמו כן, בוצע בשטח התכנית סקר ארכיאולוגי מקדים ע"י רשות העתיקות.
רשות מקרקעי ישראל קידמה את התכנית באמצעות החברה המתכננת יהל מהנדסים, בשיתוף צוות מתכננים ויועצים נרחב, בראשות משרד האדריכלים מן שנער בת"א.
רפי אלמליח, מנהל אגף בכיר לתכנון ופרויקטים ברשות מקרקעי ישראל בירך על הפקדת התכנית וציין כי מדובר בתוספת של כ- 582 יחידות דיור למערך הביקוש הקיים באזור המרכז המבוקש. תכנית זו הבשילה לאחר קידומה בוועדה המחוזית ומאפשרת מגורים במקום נגיש ונוח, שטחי ציבור נרחבים ואיכותיים ומבני ציבור תומכים.
הפקדת התכניות היא חלק ממגמת רשות מקרקעי ישראל לקדם תכנון למגורים ברחבי הארץ באופן שעונה על הביקוש הקיים ומרחיב את ההיצע לטובת הציבור.