מנכ"ל מגלן-טכנולוגיות הגנת מידע, שי בליצבלאו, הרצה בפני בכירים בזרועות הביטחון, התעשיות הצבאיות והאקדמיה, בכנס ה-7 של האגודה ללוחמה אלקטרונית (ל"א) בהיכל צה"ל בגלילות. במסגרת המושב שעסק בלוחמת מידע, חשף בליצבלאו לראשונה פרטים הקשורים למודיעין העסקי ההתקפי המתנהל בין תעשיות הביטחון בעולם ואף שיתף את הנוכחים בהתפתחויות בתחום הריגול העסקי שגדל כל העת בתחום המסחרי

בליצבלאו: "מדובר באחת מזירות הביון השמורות והמסווגת ביותר שיש להן השפעה דרמטית על כלכלה של מדינות מחד וביטחון עתידי של כל מדינה מאידך. תעשיות הביטחון בעולם נתמכות, נסמכות ובעיקר מפקוחות ע"י גורמי ביטחון וממשל מרכזיים, שלהם עניין רב במתחרים/יריבים. תעשיות ביטחון הן יעד אטרקטיבי לריגול עסקי היות וחלק גדול מהן נסחרות בבורסות העולם ומידע מוקדם על עסקאות אמצעי לחימה או חוזים עתידיים מגלם פוטנציאל אדיר של גריפת רווחי הון מהירים. ברור כי בו בעת גם נחשפים סודות ומידע מסווג שלעיתים "מרגלי המידע" אף סוחרים בו".

מגלן חשפה בכנס כי הריגול העסקי גדל בצורה אינטנסיבית, במקביל לריגול הביטחוני השמרני. מומחי מגלן טיפלו רק בשנה החולפת ב-12 מקרים של ריגול תעשייתי כנגד חברות וגופים מסחריים מובילים בישראל ובאירופה, כשדפוסי הפעולה נמצאים בקו האפור הדק בין ריגול מסחרי לביטחוני.

בשנים האחרונות ניתחו מומחי מגלן מקרים רבים של אירועי ריגול תעשייתי חמור בהם: המשרד הגרמני הפדראלי לנושאים כלכליים שאיתר פריצה למערכות המידע שלו וניסיון איסוף מידע הנוגע למוצרי היי-טק ברשות המשרד. האצבע המאשימה הופנתה דאז לעבר ה- CIA אולם דבר לא הוכח.

ריגול תעשייתי אחר התרחש במשרד המסחר היפני, ממוקד בפרטי המו"מ שניהל המשרד בנושא מכסות יבוא מכוניות אמריקניות לשוק היפני. במערכת המחשב של משרד הסחר היפני אותרה פריצה מובהקת שהתמקדה בפן הכלכלי-מסחרי.

באוקטובר 2009 נחשף כי בענק המנועים והמכוניות פורד, ביצע עובד בן 47, חדירה למחשבים הפנימיים שהכילו סודות מסחריים של החברה. הערכה היא כי הועתקו לדיסק חיצוני כ-4000 קבצים שונים, לרבות מסמכי עיצוב הנדסי ומידע מכני. מומחי מגלן שניתחו את המידע הרב שנצבר במהלך החקירה אף למדו כי הריגול התעשייתי נמשך מספר שנים והסב לפורד נזק כלכלי משמעותי.

בעבר הלא רחוק נאשמו 2 עובדים פנימיים בחברת הרכב פרארי בחדירה וגניבה של מידע פנימי מתוך הרשת הפנים-ארגונית, הם נשלחו למאסר, אולם עד כה לא הוברר סופית אם המידע הגיע לאחד מעניק המכוניות היפנים או לגורם אחר.

בליצבלאו: דוגמאות אלה הם רק מקצת הדוגמאות שנחשפו בחודשים האחרונים. ישנם עוד עשרות רבות של מקרים שטרם נחשפו ונמצאים בעיצומה של חקירה מקיפה ויסודית. דבר אחד מובהק ניתן לומר על כל הדוגמאות האלו ועל אחרות שטרם פורסמו: מידת התחכום והתעוזה שמשרתת כיום גופים שונים במאמצים לאתר עוד ועוד מידע עסקי רגיש נמצאת בעליה מתמדת ועושה שימוש בכלים ובמידע שאופייניים מאוד למה שמוכר לנו מהעולם הביטחוני. במעבדת המחקר שלנו אנחנו חוקרים טכניקות מודיעין רשת ולוחמת מחשבים מגוונות ושונות במיוחד. אנחנו יודעים היום שכל רכיב יכול לשדר מידע: העכבר, המסך, המקלדת. אנחנו בוחנים ולומדים כיצד למנוע איסוף מודיעין טכנולוגי איכותי ממידע גלוי החושף נתונים ופרטים מסווגים שארגונים חושבים שעשו הכל ובכסף רב כדי להסתירם וזאת במקביל לבחינה מתמדת של איומים מתקדמים ותרחשי ריגול מסחרי, במטרה לייצר מנגנוני הגנה על לקוחתנו מוקדם ככל האפשר".

האגודה ללוחמה אלקטרונית הינה גוף בינלאומי שמקורו בארה"ב . לאגודה עשרות סניפים ברחבי העולם ומטרתה: לייצג את נושא ל"א ולוחמת מידע בפני גורמים ורשויות ממשלתיים ציבוריים ואחרים, בארץ ומחוצה לה; לפעול ליצירת קהיליית ל"א ולוחמת מידע בצה"ל ,זרועות הביטחון,אקדמיה ,תעשיות ביטחוניות והגברת מודעות בשטח והכרת הרקע והיסטורית הנושאים; לעסוק ולהשתתף בפיתוח תורות ושיטות של בקרה, תורות ושיטות להשבחת ל"א וטכנולוגיית לוחמת המידע; לטפח יחסי חברות וכבוד בין אנשי המקצוע ולחזק את הזיקה לערכים האנושיים והתרבותיים אשר ביסודות המקצוע.

חברת מגלן (1998) בבעלות פרטית, מספקת שירותים מתקדמים בתחום אבטחת המידע לגופים מסחריים וביטחוניים. פעילותה של מגלן כוללת ביצוע בדיקות אבטחת מידע מתקדמות, עבודות מחקר יזומות ומוזמנות, חקירות מחשב ואיתור ומניעת ריגול תעשייתי. למגלן פעילות בינ"ל באירופה, אפריקה ובמזרח הרחוק. בין לקוחותיה- אפשר למצוא תאגידים וחברות מובילות במשק הישראלי ובאירופה החברה מעסיקה כ-35 עובדים ומשרדיה ממוקמים בישראל, איטליה, שוויץ, סינגפור וניגריה.