באירוע ההשקה השתתפו חברי הכנסת החברים בשדולה: ניצן הורוביץ (מר"צ), דניאל בן-סימון (עבודה), מרינה סולודקין (קדימה), אורית זוארץ (קדימה), רוברט טבייב (קדימה), שלמה מולה (קדימה), נחמן שי (קדימה).
ח"כ הורוביץ אמר: "אני מברך על הקמת השדולה, העוסקת בנושא חשוב שהולך ותופס מקום משמעותי יותר בסדר היום הציבורי. אנו עדים למשבר חמור במשק המים, כאשר מצד אחד ישנה בצורת קשה במקביל לשינויי האקלים העולמיים, ומצד שני עלייה מתמדת בביקושים. מדינת ישראל כבר הוכיחה כי היא יודעת להתמודד עם סוגיית המחסור במים, אך עכשיו צריך לקחת זאת צעד אחד קדימה." ח"כ זוארץ הוסיפה כי "בועדת החוץ והבטחון בה אני חברה, למרבה הצער, אין עוסקים במשבר המים. כמי שבאה מהחברה האזרחית, אני מאמינה כי גם שם ראוי וחשוב שיתקיים דיון אסטרטגי על נושא מצוקת המים בישראל".
מנכ"ל רשות המים היוצא, פרופ' אורי שני, אמר: "אנחנו בתקופה של שינוי במשק המים, כאשר בשנים האחרונות כמות המים מן הטבע יורדת בקצב מהיר. לא ייתכן שבמדינה השוכנת לחוף הים יהיה מחסור במים. ברור שבניית מתקני התפלה עובדת. משק המים במצב חרום ואני מאמין שמתקני ההתפלה הם פתרון מרכזי."
גדעון ברומברג, מנכ"ל ידידי כדור הארץ מזה"ת, הוסיף כי "אנו מברכים את חה"כ יואל חסון על הקמת השדולה; המחסור במים באזורינו מחריף עם שינויי האקלים וגידול האוכלוסין, מלבד זאת המים הם משאב טבע חוצה גבולות ולכן משק מים בר-קיימא כלכלית וסביבתית ע"פ עקרונות ניהול ביקושים ושיתוף פעולה אזורי הוא הכרח השעה – ולשם כך, יש צורך בחקיקה יעודית, תיקוני חקיקה ומעורבות רבה יותר של נבחרי הציבור".
ד"ר מיכאל אלכסנדר, מנהל הפרוייקט מטעם ידידי כדור הארץ המזרח התיכון, הוסיף כי: "בפרויקט הקמנו קבוצות קטנות של אזרחים מודאגים מישראל, ירדן והרשות הפלסטינית. כל קבוצה למדה על סוגיות המים המקומיות ואיך הן קשורות עם אלו של שכניהם מעבר לגבול. בדרך זו הצלחנו לקשר בין הבעיות המקומיות להקשר האזורי. הלימוד נעשה באמצעות ביקורים בקהילות השכנות וסיורים משותפים לאתרי מים חשובים. מצאנו אתגרים משותפים לשמירת את המים המשותפים באזור, והיתרונות בפתרונות משותפים, אזוריים. הפרויקט מעלה הקשר בין בעיות מים מקומיות לבין פתרונות אזוריים בפני הציבור הרחב ומקבלי החלטות בשלוש המדינות."
כמו כן נשא דברים שאול ארלוזרוב, סגן נציב המים לשעבר. לאחר מכן הוצג פרוייקט "מים ושכנות טובה" לקידום ניהול בר-קיימא של משאבי מים חוצי-גבולות, על ידי ד"ר מיכאל אלכסנדר. כמו כן התקיים דיון פתוח עם תושבים המשתתפים בפרוייקט ועוסקים במצוקת המים באזור.
ארגון "ידידי כדור הארץ מזה"ת" פועל למען הבטחת סוגיית המים לישראל ושכנותיה, והחל לאחרונה בפרויקט סנגור לקידום ניהול בר-קיימא של משאבי מים חוצי- גבולות. בפרויקט שותפים גם תושבים השוכנים בקרבת מקורות המים בישראל, הרשות הפלסטינית וירדן ומודאגים מעתיד משק המים באזור. בישראל שותפים לפרויקט תושבים משמונה קהילות: בית שאן ועמק המעיינות, עמק הירדן, מועצה אזורית תמר, מועצה אזורית עמק חפר, מועצה אזורית באקה אל גרביה-ג'ת, צור הדסה, מועצה אזורית גלבוע, ומועצה אזורית אשכול.