משאל העם שנערך לאחרונה בבריטניה והכריע, ברוב זעום, לטובת יציאה מהאיחוד האירופי הוא דוגמה טובה לחוק ההשלכות הבלתי רצויות. כל אדם שהשקיע בנושא מאמץ מחשבתי מינימלי מבין שה"ברקסיט" (עזיבת האיחוד) יביא עמו השלכות חמורות, אבל הפוליטיקה הבריטית המשיכה בשלה, חסרת כל רסן. היא עשויה להצליח במה שאחרים נכשלו למשך מאות שנים - להביא את בריטניה לקריסה. למזלם הרב של הבריטים יש לא מעט אפשרויות לתרחישים שימנעו את מימוש הבקרסיט
שתי משלחות של ישראלים ופלסטינים – משלחת נוער ומשלחת מבוגרים משני הצדדים - ינהלו מו"מ עממי ברמת השטח על סיום הסכסוך, בשני מוקדים במרכז ת"א
אחת השורות המפורסמות ביותר בשירה הגרמנית היא "אל-נא תאמרי לי שלום תחת עצי התרזה". המשורר היהודי-גרמני היינריך היינה מבקש מאהובתו שלא לבייש אותו בפומבי ולא לברך אותו לשלום ברחוב הראשי של ברלין, הנקרא "תחת עצי התרזה". ישראל נמצאת במצבה של האהובה ההיא. המשטרים הערביים מתנים איתה אהבים, אבל אינם רוצים להיראות איתה בפומבי. די מביך.
נשיא המדינה נשא דברים בכנס ראשי נציגויות ישראל בעולם שהתקיים במשרד החוץ. נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין: "מדינת ישראל זקוקה למשרד חוץ חזק אשר קולו, המלצותיו, והערכותיו, נשמעים באופן צלול וברור כלפי חוץ אבל גם כלפי פנים". על היוזמה הצרפתית לחידוש המו"מ: "ראוי שהדיאלוג בינינו לבנות בריתנו הקרובות, בנושאים הנוגעים לביטחון ישראל ובטחון אזרחיה, יתקיים בצורה ישירה ולא מעל לראשה של ישראל בוועידות רבות משתתפים"
נשיא המדינה שמעון פרס לראש ממשלת יוון לקראת פגישתו ברמאללה עם אבו מאזן: "חשוב שאבו מאזן ידע שבישראל מושיטים יד לשלום אמת וראש הממשלה הישראלי כן בכוונתו לפתוח בשיחות ישירות ולקדם בצורה משמעותית את השלום בין ישראל לפלשתינאים."