בהסדרה הנוכחית חידדה הרשות לעניינים ציבוריים חשמל את הליכי העבודה של הצרכן/יזם מחברת החשמל, באמצעות בנית הליך עבודה מוסדר, מובנה וברור והושם דגש על תנאי הסף כתנאי הכרחי לאישור הבקשה. תנאי הסף הינם בין היתר: היתר בניה (היתר עבודה מצומצמת מהרשות המקומית), גודל חיבור קיים גדול או שווה לגודל המתקן, והגשת תכניות חשמליות.
מחוזות חברת החשמל נערכו מבעוד מועד לקליטת הבקשות הרבות על מנת לאפשר קליטה מהירה ויעילה של היזמים הרבים בפרק זמן מצומצם. צוות רשות החשמל מלווה ומפקח ביחד עם חברת החשמל על יישום ההסדרה. החברה אומרת כי היא תמשיך לפעול ככל יכולתה לטפל בצרכנים, כדי לסיים את המהלך ולשלב את המתקנים הפוטו-וולטאים ברשת.
בהסדרה נקבעו תעריפים למתקנים ביתיים בסך של 1.67 ₪ לקוט"ש ללא מגבלת כמות עד סוף שנת 2014. למתקנים העסקיים נקבע מתווה תעריף פוחת שיחל ב- 1.51 ₪ ויופחת מדי שנה (החל מה- 1.9.2011) בשיעור של 7%. ההסדרה באה בהמשך להסדרה הקודמת שהסתיימה ב- 14.12.2009 בה מולאה לחלוטין המכסה למתקנים עסקיים.
חברת החשמל מפרסמת באתר האינטרנט שלה נתונים על סטאטוס המכסות למתקנים עד 50 קילוואט ונערכת לפרסם נתונים על סטאטוס הפניות למתקנים היותר גדולים.
יש לציין, כי המכסה למתקנים ביתיים, בתעריף הנוכחי (בסך 2.04 ₪), עדיין לא מולאה ותישאר בתוקף עד למילוי 15 מגוואט שנקבעה בהחלטה הקודמת. התעריף החדש, ייכנס לתוקף עם מיצוי המכסה הנוכחית. בהתאם למדיניות הממשלה לשילוב אנרגיות מתחדשות צפויה הכמות המצטברת בשתי הסדרות אלו להביא לשילוב של 200 MW בהסדרה זו עד סוף שנת 2014.