גזרת את החוגר סוף סוף, הזדכית על המדים והחלטת לעשות את הצעד הראשון בדרך להצלחה שלך, זאת שתביא לך בעוד כמה שנים את קריירת החלומות שלה חיכית וציפית. אז נרשמת למבחן הפסיכומטרי, מלחיץ, אין ספק, אבל צריך ללמוד ולהתעלם מהמתח והפאניקה. אתה ממשיך הלאה, אבל רואה שעוד ועוד סימולציות מגיעות ומתחילה לעלות התחושה של "אני לא יודע כלום! אמאלה!", אז מה עושים במצב כזה?

כלים

פסיכומטרי זה לא צחוק, מדובר בבחינה עמוסה בפרקים שונים וגדושים בחומר: פרק כמותי, מילולי, אנגלית וחיבור. עם כל סימולציה וכל תרגיל שאנחנו חווים בו חוסר הצלחה, אנו מתחילים להילחץ ולהרגיש את תחושת הכישלון שמקשה עלינו להמשיך הלאה.

חרדת בחינות הינה תופעה ידועה ומוכרת בקרב פסיכולוגים ומאבחנים, שכן כ-15% מהאוכולוסיה סובלים מחרדה זו. חרדת בחינות היא למעשה חרדת ביצוע, כלומר, אדם נכנס למצב של לחץ ופחד כאשר עליו להוכיח לעצמו ולאנשים אחרים מה הוא מסוגל לעשות ועד כמה טוב הוא יבצע את המשימה.

חרדת בחינות יכולה לבוא לידי ביטוי בתגובות פיזיות כמו הזעה, הגברת קצב הלב וכדומה. עשויה להופיע גם תגובה רגשית לתופעת החרדה בצורה של פחד ודאגה. וכמו כן עשויה להופיע תגובה מחשבתית שבאה לידי ביטוי על ידי בלבול,שכחה, הקצנת מחשבות ועוד.

המבחן הפסיכומטרי הוא מבחן עמוס ורווי בחומר, רמת הקושי שלו היא גבוהה והוא דורש שינון ולמידה רבים שמצריכים למידה ארוכה ממה שרגילים התלמידים בישראל ללמוד בבחינות אחרות. בעקבות זאת, רף הלחץ גדול יותר מאשר בשאר הבחינות. כמו כן, אפקט הגורליות של הבחינה על הקבלה של הסטודנט ללימודי התואר אותו הוא רוצה ללמוד רק תורמת להעלאת הלחץ למקרה ולא יצליח לעמוד ביעד.

קצת לחץ הוא חיובי – הוא זה שמניע אותנו להשקיע ולהתכונן לבחינה. מאידך, אם הלחץ משתק, גורם לנו לא לתפקד ומוריד את היעילות שלנו, יש לומר שמדובר בחרדה. במצב כזה, החרדה עשויה לגרום לתלמיד בעל יכולות וידע לקבל ציון שלא משקף את היכולות שלו ומצב זה דורש התייחסות.

לפניכם מספר טיפים להתמודדות עם החרדה:

שינה – שינה היא חשובה מפני שהיא עוזרת לנו לאגור אנרגיה, השינה כמו כן מרגיעה אותנו ומאפשרת מצב של שקט והתכנסות בתוך עצמנו. רצוי לישון לפני כל סימולציה וכמובן לפני המבחן הפסיכומטרי לפחות 8 שעות.

למידה בשניים – רצוי מאד לבחור כבר בתחילת הקורס פרטנר ללמידה משותפת, כשלומדים ביחד ההתמודדות היא משותפת ומורידה מהלחץ כיוון שיש את מי לשתף בתחושות והחששות שאנו מרגישים ולדעת שאנחנו לא לבד בתהליך הזה.

היו עדינים עם עצמכם - קבעו לעצמכם סטנדרטים הגיוניים שתוכלו לעמוד בהם ולא סטנדרטים אסטרונומיים כמו 800 בפסיכומטרי, שקשה ואף בלתי אפשרי להשיג.

ספורט – פעילות גופנית היא דרך יעילה ביותר לנתב את כל התחושות השליליות ונותן תחושה של שחרור והירגעות. אפילו חצי שעה של ספורט יכולה לעשות פלאים לגוף ולעזור ליצור כמה שעות של רוגע ושלווה בעת הלמידה למבחן.

אז היו רגועים, יש פתרונות רבים כדי להתגבר על הלחץ והחרדה, נישמו עמוק, תעשו משהו מרגיע לפני השינה, תראו סדרה מצחיקה בטלוויזיה, קראו ספר, תעשו מדיטציות והכי חשוב – סמכו על עצמכם! אתם יכולים לעשות את זה.

עדכונים אחרונים

דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…