הצטרפותה של מדינת ישראל ל ארגון ה OECD, מחייבת ותחייב בהמשך התאמה רגולטורית של מגוון סטנדרטים לאלה של המדינות המפותחות, לרבות בתחומים הסביבתיים. יתרה מכך, כבר בסוף שנת 2010 תידרש ככל הנראה ישראל להתחייב להפחתת פליטות גזי החממה במסגרת החתימה על האמנה המחודשת בנושא.
שינויים אלה מחייבים את התעשייה לעמוד בתקנים מחמירים ובסטנדרטים סביבתיים מתקדמים, תוך עמידה בלוחות זמנים שאפתנים ולהמשיך ולהשקיע השקעות עתק ביישומן של טכנולוגיות מתקדמות. תנאים אלה, על פי התאחדות התעשיינים, מחייבים פעולה ממשלתית אקטיבית מהירה ככל הניתן, לתמיכה ולעידוד ההשקעות בתחום.
על פי נוסח ההצעה, המתוקצבת בכ 200 מיליון ₪ לשנה, יינתנו הטבות מס על השקעות סביבתיות כהשקעות מוכרות במסגרת מסלול המס של חוק עידוד השקעות הון. בכדי לאפשר הקדמת ביצוע ההשקעות, כמו גם לאפשר למפעלים קטנים לבצען מבלי להיקלע לקשיים תזרימים, מציעה ההתאחדות כי ההטבות והתמריצים יינתנו לכל למפעל ומפעל בהתאם לגודלו או מחזור עסקיו, על פי חלוקה למפעלים קטנים, בינוניים וגדולים. באופן זה כוללת ההצעה מתן מענקים למפעלים המקימים מתקנים לטיפול בפליטות או משדרגים מתקנים קיימים. עוד מציעה ההתאחדות בתוכניתה, מתן מענקים למפעלים חדשים או להרחבתם של מפעלים קיימים אשר תכליתם לטפל ולמחזר פסולת, בדגש על פסולת אריזות.
מעבר לתמריצים והטבות המס, כוללת הצעת ההתאחדות גם - חונכות עסקית- סביבתית על מנת לסייע למפעלים קטנים ובינוניים להתמודד עם האתגרים החדשים שסוגיות איכה"ס מציבה בפניהם, תכנית לעידוד מו"פ והטמעת פרוייקטי נסיון- בטא סייט, והשקעות ותמריצים לתשתיות סביבתיות לאומיות.
אשר גרינבאום יו"ר איגוד הכימיה הפרמצבטיקה ואיכות הסביבה בהתאחדות התעשיינים אמר כי: "הצטרפותה של ישראל לארגון ה OECD מהווה את שיאה של דרך ארוכה אליה יצאה התעשייה הישראלית, והיא מביאה עימה הזדמנויות רבות לצמיחה כלכלית וסביבתית. אנו התעשיינים, עושים ומשקיעים רבות ביישומן של טכנולוגיות מתקדמות- קלינטק, אשר יעמידו אותנו בסטנדרטים המשתנים והמחמירים. יחד עם זאת יש לזכור כי אלה דורשים גם התאמה רגולטורית, כזו שתכלול תמיכה ועידוד השקעות אלה, דוגמת הרחבת החוק לעידוד השקעות הון גם לתחום הקלינטק.