תרגיל היערכות לחומ"ס, נערך במרכז הרפואי בני ציון כחלק מהתמודדות ביה"ח עם תרחישי החירום השונים, ובו נטלו חלק צוותי הביטחון והחירום של ביה"ח ומטה החירום בהנהלה. התרגיל שהוכתר בהצלחה, דימה התמודדות במקרה של מגע עם חומרים כימיים או רעילים ולמידת דרכי טיפול. סמנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר דני שטיינברג פיקח על התרגיל
מפעל עמינח בניר צבי מחזיק חומרים בצורה המסכנת את התושבים; המשרד להגנת הסביבה הוציא צו שמשמעותו סגירת המפעל, עד להסדרת המפגעים. גדעון מזור, מנהל מחוז מרכז במשרד להגנת הסביבה: "כל מפעל שמחזיק חומרים מסוכנים בכמות כה גדולה ובקרבה לאוכלוסייה, ואינו עומד בהנחיות של כיבוי והצלה - מייצר סיכון חמור מאוד של חשיפת החומרים לאש או דלקה, וכתוצאה מכך שחרור גזים רעילים שיכולים לפגוע בתושבים. המשרד להגנת הסביבה יעמוד על כך שהמפעל יתקן את כל הליקויים, בטרם ישוב לפעולה. נוכח הסיכון לציבור, אין מנוס מהפעלת צעד משמעותי זה"
במשרד להגנת הסביבה התקבלו בשבועות האחרונים מספר רב של תלונות מתושבי עתלית והסביבה, בדבר מפגע ריח קשה המורגש באזור. מפאת החשש שמקור הריח הוא בדליפת חומרים מסוכנים, יצאו כונני המשרד להגנת הסביבה וכן צוותי כיבוי אש לאיתור מקור הריח
במבצע אכיפה ארצי של המשרד להגנת הסביבה נגד עסקים המחזיקים בחומרים מסוכנים, נבדקו ללא הודעה מראש 110 בתי עסק ברחבי הארץ בו-זמנית • ב-18 עסקים שנבדקו נמצאו ליקויים, וייפתחו כנגד מנהליהם הליכי אכיפה • זהו המבצע הארצי השלישי שמובילה המשטרה הירוקה מאז תחילת השנה, במסגרת תוכנית המבצעים השנתית של המשרד. • ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, שהוביל צוותי פיקוח במחוז צפון וחיפה: "כחלק מהגברת הפיקוח והאכיפה מול גורמי זיהום, יצאנו למבצע פתע ארצי במטרה לאתר מוקדי סיכון ולנקוט בהליכים נגד המפירים את החוק ומסכנים את האוכלוסיה. נמשיך לפעול בנחישות נגד כל מי שמסכן את אזרחי ישראל, ולא נהסס לנקוט בהליכים"
צוותים של המשרד להגנת הסביבה יצאו השבוע למבצע אכיפה ארצי לפיקוח על עסקים המחזיקים בחומרים מסוכנים • ב- 25 עסקים נמצאו חומרים מסוכנים ללא היתר רעלים או שנמצאו ליקויים בתנאי החזקת החומרים, חלקם בסמוך לשכונות מגורים •מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר, שהוביל את המבצע באזור מפרץ חיפה: "נמשיך לפעול בנחישות נגד כל מי שמסכן את אזרחי ישראל. המבצע אליו יצאנו השבוע הוא חלק ממהלך רחב להגברת הפיקוח והאכיפה מול כל גורמי הזיהום, לא נאפשר לאף בעל מפעל או עסק לסכן את בריאות האזרחים".
בעקבות אירוע דליפת הברום החמור בדימונה שלח הערב המשרד להגנת הסביבה למנכ"ל רכבת ישראל זימון לשימוע שייערך ביום ראשון הקרוב (20.3.2016). מתחקיר ראשוני של האירוע, נמצא כי רכבת משא שמטה בסמוך לתחנת הרכבת בדימונה מספר קרונות. רכבת משא נוספת, אשר הובילה מטען של חומר מסוכן מסוג ברום התנגשה בקרונות רכבת המטען, אשר נשמטו קודם לכן. כתוצאה מעוצמת ההתנגשות נשמטו שני איזוטנקרים שהכילו ברום ממסילת הברזל וכמות של כ- 6.5 טון חומר מסוכן מסוג ברום דלפה לסביבה.
בעקבות דבריו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, לפיהם "ינחית מכה קשה על ישראל באמצעות פגיעה במיכל האמוניה במפרץ חיפה" , אמרה מאיה יעקבס מנכ"ל עמותת צלול: "מיכל האמוניה המיושן והמסוכן שבלב המטרופולין הצפוף בצפון נמצא כבר שנים על הכוונת של אויבי ישראל. רק בנס הוא לא נפגע עד היום ובינתיים הנשק שמכוון לעברו הופך מדויק ומאיים יותר."
עשרות קציני מילואים בדרגות בכירות חתמו בימים האחרונים על קריאה משותפת נגד המיקום המתוכנן להקמת תחנת כוח בלב אזור התעשייה של קרית מלאכי ובאר טוביה. קציני המילואים, בהם טייסי קרב, אנשי פיקוד העורף, אנשי כיבוי אש והצלה ועוד, מתריעים כי הקמת תחנת הכוח עלולה להוביל לאסון רב נפגעים בכל מקרה של תקלה או אירוע על רקע טרור או מלחמה
שופטי בג"צ קיבלו את בקשת 'אדם טבע ודין' וצרפו את הארגון ואת העמותה לאיכות הסביבה והחיים בנהריה כמשיבות לעתירה שהגישה חברת איתנית נגד חוק האסבסט. איתנית הגישה את העתירה לבג"צ בטענה כי יש לבטל את חוק האסבסט שעבר בכנסת לפני כשנה, מאחר שהוא פוגע בזכות הקניין ובזכות השוויון של החברה. בתגובה, פנתה 'אדם טבע ודין' לבג"צ וטענה כי איתנית נהנתה במשך שנים רבות מתוצריו הכלכליים של השימוש בחומר המסוכן וכי ישנן מדינות בהן העוסקים באסבסט הואשמו באישומים פליליים לאור התוצאות החמורות של מעשיהם
הצעת החוק של המשרד להגנת הסביבה לפקוח על חומרים מסוכנים, המקדמת את השקיפות הסביבתית, אושרה בכנסת בקריאה שנייה ושלישית. השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "זהו צעד משמעותי נוסף בסגירת הפער בהגנה על הסביבה בין ישראל למדינות המתקדמות בעולם"