מסע מפרך או הזדמנות פז?
אישה עובדת, עם ותק של לפחות שנה, זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות, אך רק 7 שבועות מחופשת הלידה (לפי תאריך לידה משוער) מיועדים לתקופה של לפני הלידה. הריון גם ככה מלווה בתחושות רגשיות משתנות, בגלל ההורמונים שמציפים את הגוף, וכמו כן גם בקשיים לא מבוטלים ברמה הפיזית לאור השינויים שהגוף עובר נוכח העובדה שבתוך הבטן גדל לו איש קטן שתכף יצא אל העולם ויהפוך להיות מרכז החיים שלך.
מאריכים את חופשת הלידה - הצעת החוק הראשונה של ח"כ דב חנין שתעלה להצבעה בכנס החורף' קוראת להאריך את חופשת הלידה בתשלום ל-16 שבועות.
צעד חשוב להורים עובדים: הצעת חוק "חופשת אבהות" עברה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת. ההצעה עברה היום בקריאה ראשונה בתמיכה של 23 חברי כנסת וללא מתנגדים; כיום ישראל היא אחת מ-5 המדינות היחידות ב-OECDשלא מעניקות חופשת לידה לאבות
למעלה מ -700 פעילי ציבור השתתפו היום בכנס "כיכר העיר" הראשון של הפורום לפעולה אזרחית ללמוד מהמודל הסקנדינבי לצדק חברתי. הרב מיכאל מלכיאור: "ביבי מציע את המודל האמריקני או הצפון קוריאני ואנחנו רוצים דרך שלישית - המודל הסקנדינבי"
המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון החליט לאמץ בכל מקרה את המלצות המל"ג, ולהרחיב את ההקלות הניתנות לסטודנטיות שילדו במהלך שנת הלימודים
עקרי ההקלות החדשות הן:
- אישור להיעדרות של עד 30% מכלל השיעורים בקורס. במידה וההיעדרות עולה על 30%, רשאית סטודנטית לבטל את הקורס ולחזור עליו ללא תשלום.
- סטודנטית רשאית לבטל קורס/ים גם לאחר המועד האחרון לביטול ובתנאי שטרם נבחנה. וזאת, ללא תשלום נוסף.
- סטודנטית זכאית שנעדרה מקורס, תחשב היעדרות זו כהיעדרות מוצדקת בהתאם לנוהלי ותקנוני המרכז (גם רטרואקטיבית).
- סטודנטית זכאית יכולה להקפיא לימודיה לפני מועד הבחינות רטרואקטיבית לסמסטר בו ילדה ולהירשם מחדש ללא תשלום, ובלבד שהלימודים לא ידחו מעבר לשנתיים.
- סטודנטית זכאית תקבל דחיית מועד הגשת מטלות (תרגיל, עבודה, עבודה סמינריונית, פרויקט, רפראט)- עד לתקופה של 7 שבועות מהמועד האחרון להגשת המטלות או מתום תקופת הזכאות (המאוחר מבין השניים).
- סטודנטית זכאית שנעדרה ממעבדות, סדנאות או עבודה מעשית תבצע את ההתנסות המעשית בתאום עם המרצה ובפרק זמן שיקבע ע"י המרצה. במידה וההשלמה אינה מתאפשרת לדעת המרצה ללא נוכחות, יהיה על הסטודנטית להשתתף במעבדה/סדנא/עבודה מעשית בסמסטר העוקב.
- זכאות למועדי בחינות נוספים.
- סטודנטית זכאית רשאית להעדר מבחינות לתקופה של עד 14 שבועות מיום הלידה ותהיה זכאית להבחן במועדי הבחינות המקובלים.
- אישור יציאה לשירותים ותוספת זמן- סטודנטית בהיריון זכאית לאישור יציאה חריג לשירותים במהלך בחינה ותוספת זמן של 30 דקות לבחינה.
- בן או בת הזוג לסטודנטית "זכאית" יהיו זכאים לשבוע חופשה מהלימודים וכמו כן למועד בחינה נוסף בכל אותן בחינות אשר הם לא נבחנו בהן במהלך 3 שבועות מיום הלידה.
- סטודנטית זכאית אשר נעדרה מבחינה של קורס קדם, תוכל ללמוד "על תנאי" בקורס המתקדם עד להשלמת דרישות הקורס.
- מועד סיום התואר יוארך בהתאם למשך תקופות ההיעדרות המותרות, ללא תשלום תקורה, עד לשנה מהמועד המקובל לסיום התואר.
- סטודנטית זכאית לתואר מתקדם תהיה זכאית להארכת לימודיה למשך שנה. בנוסף, לא תופסק מלגה לסטודנטית זכאית בגין שמירת הריון או חופשת לידה.
- מתן כרטיסי צילום להשלמת פערי לימוד.
- זכאות לאישור כניסה לרכב לתוך הקמפוס החל מהחודש השביעי ועד חודש לאחר הלידה.
ניתן למצוא את פירוט ההקלות שניתנות מעתה מפורסמות באתר המרכז: http://www.ariel.ac.il/studentsservices/dean/pregnant-postpartum.
בנוסף, המרכז האוניברסיטאי חונך השבוע את פינת ההנקה שנועדה לשרת את הסטודנטיות שילדו. בפינת ההנקה קיים מקרר בו ניתן גם לשמור חלב שאוב, כורסה פינת קפה ועוד. מצ"ב הפרסום שהופץ בקרב הסטודנטים.
שני המהלכים הללו, ביחד עם הפעוטון הפועל בקמפוס וששטחו הוכפל לקראת שנת הלימודים הנוכחית, הינם חלק מראיית המרכז האוניברסיטאי את רווחת הסטודנט כחלק מרכזי ביכולתו להצליח בלימודים. צד לדרישות האקדמיות הגבוהות, המרכז האוניברסיטאי עושה כל מאמץ על מנת שלסטודנט\ית תהיה היכולת להתרכז בלימודים – דבר המתבטא במלגות, הלוואות המסובסדות על ידי המוסד, דקנט סטודנטים פעיל, שירותים נרחבים ביותר לסטודנט במילואים ועוד.
תיקונים חדשים בחוק עבודת נשים צפויים לסייע בהגנה על הורים מאמצים, הורים מיועדים ומשפחות אומנה בשוק העבודה. התיקונים מתייחסים להורים מאמצים, משפחות אומנה והורים מיועדים, כאשר לזכותן מתברר שרבים מהמעסיקים טרם ערים לשינוי המקיף שחולל התיקון לחוק
ביוזמת שר החינוך ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה, גדעון סער, החליטה המועצה להשכלה גבוהה להקים ועדה להסדרת זכויותיהן של סטודנטיות בהריון ובחופשת לידה. השר גדעון סער הוסיף שכיום אין נהלים ברורים ואחידים לטיפול בנושא בכל המוסדות להשכלה גבוהה, ושישנו צורך בבחינה ובהסדרה רוחבית של העניין, הנוגעת לסוגיות כגון: היעדרות סטודנטיות בזמן חופשת לידה, מועדים נוספים למבחנים ולהגשת בחינות, והפסקת המלגות לתלמידות מחקר הנמצאות בהריון או בחופשת לידה